Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot385744.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бойците възнегодуваха срещу постъпка на Дейна Уайт – Sportove
Намери ни
To Top

Бойците възнегодуваха срещу постъпка на Дейна Уайт

Президентът на UFC, Дейна Уайт цъфна във видеоклип, в който подарява 250 000 долара на YouTube инфлуенсърите Nelk Boys.

Кайлф Форгиърд, един от популярните влогъри на групата, бе на ресторант с Дейна Уайт, когато началникът на UFC му подаде кутия, от която рожденикът извади четвърт милион.

Имайки предвид, че ниското заплащане на бойците в UFC от дълги години е наболял проблем, щедростта на Уайт към интернет влогърите разбуни духовете на бойците, особено на Джейк Пол.

Пол, който също е YouTube влогър, но в момента се състезава професионално в бокса, от известно време насам винаги не пропуска да повдигне темата за ниското заплащане на ММА бойците на UFC.


„Срамно е, но това показва колко долен тип е Дейна Уайт,“ сподели Пол. „Как може да го причиниш на своите бойци? Даваш щедри подаръци за рождените дни на някакви си хора, но не можеш да платиш достатъчно на шампиона си в категория муха (Дейвисон Фигередо), а и няма никаква здравна застраховка за бойците.

Хората започват да виждат колко алчен е Уайт. Започват да виждат и колко малка част от печалбата на UFC отива за бойците. Трябва да се направи някаква промяна и колкото повече говорим за това, толкова повече внимание привличаме и можем да се борим. Под колкото повече натиск ги поставяме, толкова по-скоро ще започнат да плащат повече на бойците си.

Срамно е. Дейна Уайт, ако слушаш това, което казвам, погледни се в огледалото и си направи самооценка.“

Няколко бойци на организацията също се включиха в реакциите, като шампионът Алджамейн Стърлинг, който сподели, че няма търпение да види какво Уайт му е приготвил за неговия рожден ден.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558