Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot385538.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Леклер: Мислех, че всичко е срещу мен – Sportove
Намери ни
To Top

Леклер: Мислех, че всичко е срещу мен

Шарл Леклер завоюва своята трета победа от началото на сезона във Формула 1 след като спечели неделната Гран При на Австрия. За него това бе първи триумф от старта в Австралия на 10 април, а между двете му победи той имаше две отпадания от първото място и два път стана жертва на грешните стратегически решения на Ферари. Именно това е накарало Леклер да мисли, че съдбата е настроена срещу него.

„Определено имах нужда от това.


Винаги, когато отивах на ново състезание се усмихвах и бях оптимис. Но трудно състезание след трудно състезание ме накараха да мисля, че всичко е срещу мен. Най-накрая направихме пробив, добро състезание. Хубаво е отново да имам победа“, каза монегаскът.

Той също така коментира и последните си обиколки в Австрия, в които трябваше да се бори с дефектиращ педал на газта. Първо той не реагираше адекватно на командите на пилота, а след това спря да се връща докрай, когато Леклер вдигаше крака си от него в спирането за завоите на „Ред Бул Ринг“.

„Бяха много сресиращи. Газта беше много непостоянна и в средата на завоите оставаше отворена на някакъв процент. В трети завой беше най-сложно, защото там точно не исках повече скорост. Беше сложно за менажиране, но толкова в бързите завои, повече в бавните, но успяхме да докараме колата до финала, което беше страхотно“, обясни пилотът на Ферари.

След победата си край Шпилберг той се доближи на 38 точки зад Макс Верстапен в генералното класиране във Формула 1 преди началото на втората половина на сезона. Тя ще стартира с надпреварата за Гран При на Франция на пистата „Пол Рикард“ в края на следващата седмица. 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558