Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot385030.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Цолов стартира на „Спа“ с победа във Формула 4 – Sportove
Намери ни
To Top

Цолов стартира на „Спа“ с победа във Формула 4

Българският пилот Никола Цолов спечели седмата и шеста поредна победа в испанската Формула 4, като днес завърши пръв в първото състезание от четвъртия кръг на шампионата на легендарната писта „Спа” в Белгия.

По-рано през деня Цолов беше най-бърз и в двете квалификации и си осигури първата стартова позиция и за трите състезания този уикенд.

Малко след старта Никола беше изпреварен от съотборника си в Campos Racing Хю Бартър, но след това успя да си върне първата позиция. Състезанието беше прекъсвано на два пъти заради леки инциденти, като след всеки рестарт Българския лъв успяваше отново да се откъсне напред.


При последната битка Цолов беше атакуван много агресивно от италианския пилот на MP Motorsport Валерио Риничела, който дори се опита да го избута извън пистата в края на правата „Кемел”, но Никола контраатакува на спирането за следващия десен завой и запази първото място. Оттам до финала нито един друг пилот не успя да се доближи до българина, който завърши състезанието и с най-бързата обиколка – за десети пореден път в 10 състезания от началото на сезона.

Утре предстоят следващите два старта от четвъртия кръг в испанската Формула 4 на „Спа” – от 11 и 14,30 часа наше време, като те ще се излъчват на живо по b1b box.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558