Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot384018.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Хорнър призова ФИА да не променя правила за догодина заради подскачането – Sportove
Намери ни
To Top

Хорнър призова ФИА да не променя правила за догодина заради подскачането

Ръководителят на екипа на Ред Бул Кристиан Хорнър призова ръководителите на спорта и по-специално ФИА да не правят промени в аеродинамичните правила за следващия сезон във Формула 1 на този етап от годината. За евентуални промени се заговори, след като от ФИА обявиха, че ще въвеждат мерки срещу подскачането на колите, което може да доведе и до нови правила за догодина.

Подобна идея е била обсъдена по-рано тази седмица на среща между шефовете на отборите, техническите директори и Никола Томбазис от ФИА, който отговаря за направлението с едноместни болиди. На тази среща повечето отбори са се обявили против идеята за промяна, тъй като те предпочитат в правилата да има по-голяма стабилност.


„Мисля, че вече е твърде късно да има промени за догодина. Имаме структура на управление за тези решения. Освен това трябва да се сметнат и разходите. Понякога последствията от промяната на правилата е невъзможността на пренесеш дадени част от един сезон за следващия. Това засяга целия ти процес на развиване на колата.

„Най-лесният начин да се контролират разходите е когато има стабилност в правилата. Тогава колите ще се съберат. Това вече се вижда. Някои коли започнаха да си приличат и аз мисля, че тази тенденция ще се запази в следващите шест до девет месеца.

„За мен най-важното е те да не ни се бъркат. Просто да ни оставят. Отборите сами ще се оправим“, каза Хорнър пред Autosport.com.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558