Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/07/screenshot383910.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
ФИБА за Везенков: Най-доброто тежко крило в Европа? – Sportove
Намери ни
To Top

ФИБА за Везенков: Най-доброто тежко крило в Европа?

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков се завърна с гръм и трясък в националния отбор след близо четиригодишно прекъсване. Това се случи тази вечер при драматичното поражение от трикратния европейски шампион Литва със 70:72 в среща от квалификациите за Световното първенство през 2023-а.

Везенков демонстрира израстването си през цялото това време, като записа дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби в коша на “балтийските гиганти”, в който имаше състезатели от НБА и Евролигата.

Това страхотно представяне на българина провокира и реакции от страна на ФИБА, които публикуваха видеоклип от най-добрите му отигравания, озаглавено по следния начин: “Най-доброто тежко крило в Европа?”.


Видеото може да намерите ТУК.

„Лъвовете“ продължават борбата си за класиране към следващата фаза на пресявките в понеделник, когато се изправят срещу Босна и Херцеговина в Сараево от 21:00 часа.

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558