Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot383650.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Де Лихт иска да напусне, призна шеф на Ювентус – Sportove
Намери ни
To Top

Де Лихт иска да напусне, призна шеф на Ювентус

Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт иска да напусне клуба. Това призна изпълнителният директор Маурицио Аривабене в интервю за “Тутоспорт”. Той също така говори за престоя на Кристиано Роналдо в “Старата госпожа”, за очакваното привличане на Пол Погба, за провалените преговори за нов договор с Пауло Дибала и за това дали наставникът Масимилиано Алегри участва във взимането на трансферни решения.

За Де Лихт

Отново си говорим за играчи, които следват съветите на агенти или колеги вместо на клуба.


Днес е невъзможно да задържиш футболист, който иска да си тръгне. Невинаги става въпрос за парите и ако някой иска да си тръгне, ти не му казваш просто: “ОК, заповядай”. Трудно е да задържиш даден играч, но всички, седящи около масата за преговори, трябва да бъдат удовлетворени. Този, който има парите, печели.

За Роналдо

Потенциалът на Роналдо не се изпълни изцяло заради COVID-19. Жалко, но съм убеден, че Ювентус е по-голям от който и да е футболист. Това е клуб с прецизни правила, така че отборът винаги е по-важен от отделните играчи. Има правила, които всеки трябва да спазва тук, включително и аз.

За Погба

Намираме се в преговори и нещата се развиват в доста позитивна насока. Всичко започна от въпроса: Защо да не подпишем с Погба? Идеята обаче не е достатъчна, винаги трябва да я приложиш в практика. Винаги трябва да разбереш дали е осъществима и устойчива операция. Ако числата дават смисъл, трябва да ги покажеш на борда на директорите. Говорим за важни играчи, разбира се.

За Дибала

Имахме споразумение с него, но след финансовата инжекция решихме да спрем и да помислим. Агентите му бяха наясно със ситуацията и се съгласиха с това. Срещнахме се отново с тях и им казахме, че условията са се променили. Така че, започвайки от четиригодишен договор, ние избрахме различна стратегия. Всички знаят с кого подписахме през януари, нали така? (С Душан Влахович – б.р.) Това обаче не доведе до разрив между нас и Дибала. Взаимоотношенията ни винаги са били приятелски. Надявам се, че Дибала ще си намери отбор и удовлетворението, което заслужава. От нашата перспектива всичко си има начало и край. Повтарям, Ювентус е над всичко останало. Някои играчи оставят следа, но Ювентус винаги ще е по-важен.

За Алегри

Въвличаме го във всички решения, които взимаме, като той прави същото. Много го е грижа за стратегията на клуба. Не беше лесно за никого, трябваше да намаляме разходите, да контролираме финансовата инжекция и да решаваме за бъдещата стратегия, докато той трябваше да изгражда нов отбор. Сега имаме задружен колектив и изграждаме нещо, което му пасва повече. Дали това ще бъде Ювентус на Алегри? Не, това е отборът на всички. Това е тимът, който всички ние заедно си представяхме. Ние сме задружен колектив и се целим в това, което заедно решихме. Планът ни не е само един. Ако следите слуховете, ние ще купим и продадем всички. Признавам, че тези трансферни слухове са удивителни. Понякога виждам имената на някои играчи по телевизията и затова се обаждам на Федерико Керубини (спортния директор – б.р.), питайки го: “Водиш ли преговори с този играч?” Какво ми отговаря ли? “Да не си пиян?” (Смее се – б.р.) Шегата настрана, той също остава изненадан.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558