Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot383596.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бомбардировачът Джон Иснър спря Анди Мъри във втория кръг на „Уимбълдън“ – Sportove
Намери ни
To Top

Бомбардировачът Джон Иснър спря Анди Мъри във втория кръг на „Уимбълдън“

Джон Иснър сложи край на участието на голямата звезда на Великобритания Анди Мъри в тазгодишното издание на „Уимбълдън“. 37-годишният американец победи 35-годишния шотландец в четири сета с 6:4, 7:6(4), 6:7(3), 6:4, а битката помежду им продължи над 3 часа.

Срещата бе изключително оспорвана, но Иснър успя да наложи волята си, като до голяма степен това се случи благодарение на убийствения му сервис. Американецът заби 36 аса в мача и спечели 84% от точките при вкаран първи сервис.


Това обаче не бе единственото му оръжие днес, като той показа доста разчупена игра и реализира 82 уинъра.

Иснър спечели първия сет, благодарение на ранен пробив за 2:1, след което не изпусна инициативата. Във втория американецът трябваше да хвърли повече усилия, като там всеки печелеше подаваенто си и Иснър измъкна победата след тайбрек.

По подобен начин се разви и третия сет, но крайният изход в него беше друг. Там Мъри успя да измъкне победата със 7:3 точки и да се върне в мача.

В четвъртия сет британецът се пречупи в петия гейм, когато на свое подаване допусна пробив и това се оказа решаващо. Той нямаше как да се справи с бомбените сервиси на своя опонент, който записа ново 6:4 в своята сметка, с което затвори и мача.

В следващия кръг Иснър ще има за съперник италианеца Яник Синер, който отстрани по пътя си шведа Микаел Юмер.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558