Намери ни
To Top

Ман Юнайтед възобнови интереса си към Юри Тилеманс

Манчестър Юнайтед възобнови интереса си към халфа на Лестър Юри Тилеманс. 25-годишният белгийски национал е една от големите звезди на „Лисиците“. Той изигра пореден силен сезон на „Кинг Пауър Стейдиъм“, като записа 49 мача, 7 гола и 5 асистенции. На „Олт Трафорд“ отдавна са му хвърлили око и сега в клуба сериозно обмислят да изпратят оферта за него, твърди „Таймс“.


Договорът на Тилеманс изтича след година и от Лестър са склонни да преговарят за негова продажба при добра оферта. Досега се смяташе, че Арсенал е фаворит за подписа му, но след привличането на Фабио Виейра интересът на „Артилеристите“ охладня. Това отваря широко вратата пред Юнайтед, който може да се възползва от ситуацията и да вземе белгиеца в редиците си.

В момента „Червените дяволи“ водят преговори за Френки де Йонг от Барселона. Дори и тази сделка да стане факт, това не изключва евентуалното привличане и на Тилеманс. На „Олд Трафорд“ имат сериозен дефицит от централни халфове след напускането на Пол Погба, Неманя Матич, Джеси Лингард и Хуан Мата. Така че не е изключено клубът да се подсили не с един, а с двама нови играчи в тази зона.

Самият Тилеманс също не изключва възможността да напусне Лестър това лято: „Не изключвам подобна възможност. Чувствам се добре в Лестър, където бях приет с отворени обятия от първия ден. Аз давам всичко от себе си и ще продължа да го правя до последно. Разбира се, нормално е да разглеждам и други възможности. Футболистът трябва да мисли за кариерата си и понякога трябва да взима трудни решения. Може би скоро и аз ще трябва да взема такова“.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол