Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot382806.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лудогорец се изправя срещу познат съперник – Sportove
Намери ни
To Top

Лудогорец се изправя срещу познат съперник

Днес Лудогорец ще изиграе четвъртата контрола от лятната си подготовка. Възпитаниците на Анте Шимунджа ще се изправят срещу унгарския шампион Ференцварош на лагера си в Австрия. Двата отбора се познават повече от добре, тъй като в последните години доста често се изправяха един срещу друг, а сега ще имат нов шанс да премерят силите си.

Враждата, ако можем така да я наречем, между Лудогорец и Ференцварош започна през 2019 година, когато двата тима първо се изправиха един срещу друг в квалификациите за Шампионската лига и унгарците записаха две победи (2:1 и 3:2) и отстраниха „орлите“.


След това съперниците се срещнаха и в групите на Лига Европа, където разградчани взеха реванш след 3:0 в Унгария и 1:1 в България. През миналото лято пък двата тима се изправиха един срещу друг в контрола, спечелена от Фради с 3:1.

Иначе Лудогорец се намира в чудесна победна серия от 7 поредни мача без загуба. Четири от тях бяха в края на миналия сезон в efbet Лига, а другите три дойдоха в първите контроли от подготовката.

Разградчани започнаха летните проверки с мощен успех с 5:1 над Струмска слава. Във втория си мач пък тимът се изправи срещу РБ Линц и спечели с минималното 1:0, а в третия врътна 1:1 с Гройтер Фюрт.

Анте Шимунджа все още работи по избистрянето на състава и намирането на най-подходящата схема на игра. Днес наставникът ще има отлична възможност да разбере на какъв етап от подготовката се намира тимът му и кои са слабите страни, над които трябва да работи. Това е една от най-сериозните проверки на Лудогорец за лятото и тя ще бъде лакмус за това какво е реалното състояние на тима.

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558