Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot382468.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ник Кирьос се обяви против треньорските указания по време на мачовете – Sportove
Намери ни
To Top

Ник Кирьос се обяви против треньорските указания по време на мачовете

Австралиецът Ник Кирьос заяви, че решението на АТП да разреши експериментално използването на треньорски указания по време на мачовете ще отнеме красотата на спорта, в който играчите трябваше да се справят сами със ситуацията на корта. 

Тестовете ще започнат през втората половина от сезона и ще включват и Откритото първенство на САЩ, както и Финалите на АТП в Торино. 

Патрик Муратоглу, който е бивш треньор на Серена Уилямс, а сега на Симона Халеп, поздрави АТП за „узаконяването на практика, която я има в почти всеки мач от десетилетия“, но Кирьос каза, че е против този ход. 

„Напълно не съм съгласен.


Губи се една от уникални черти, които никой друг спорт не е имал. Играчът трябваше да измисли нещата сам. Това беше красотата на всичко. 

Какво се случва, ако играч с високо място в ранглистата е срещу играч с нисък ранкинг, който няма или не може да си позволи треньор?“, написа Кирьос в Туитър. Експерименталното правило влиза в сила от 11 юли, веднага след края на „Уимбълдън“.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558