Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot382142.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Клубът на Роналдо смени своята емблема – Sportove
Намери ни
To Top

Клубът на Роналдо смени своята емблема

От новака в Ла Лига Валядолид днес официално смениха своята емблема. Това стана навръх 94-годишнина от основаването на клуба, който е собственост на бразилската футболна легенда Роналдо.

“Бяло-виолетовите” представиха новата си емблема със серия видеа, в които се обяснява за нейните елементи – цветовете, инициалите, формите, короната и шрифта. От клуба заявиха, че новото лого е вдъхновено от първото в клубната история – това от 1928-а, като цялата работа по проекта е продължила почти три години.


За създаването на емблемата са били проведени разговори с клубни членове, историци и абонати, които били изслушани за гледната им точка относно миналото и бъдещето на клуба.

Прави впечатление, че в новата емблема отсъства традиционния Лауреатски венец на Свети Фернандо, който присъства и в герба на града след връчването му на Валядолид от страна на генерал Франсиско Франко през 1939-а. От клуба уточниха, че решението им няма нищо общо с политиката, но редица фенове изразиха недоволството си от промяната на логото с публикации в социалната мрежа.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558