Намери ни
To Top

Дел Пиеро: Лукаку и Погба ще вдигнат нивото на Серия “А”

Бившата звезда на Ювентус Алесандро Дел Пиеро взе отношение по актуалната тема с кризата в италианския футбол. Националният отбор спечели Евро 2020, но няколко месеца по-късно дойде провалът в квалификациите за Световното първенство. На клубно ниво италиански тим не е триумфирал в Шампионската лига от 2010 година, а за този период до трофей в евротурнирите стигна само Рома. “Вълците” ликуваха в първото издание на Лигата на конференциите.


 

“И националният отбор на Италия, и клубните отбори страдат в момента. Най-качествен футбол се играе в Премиър лийг, там има най-много отбори, които показват високо ниво. Понякога сякаш говорим за различни спортове. В Англия се тича повече, мачовете са по-зрелищни. Успехът на Рома обаче е сигнал, че италианските тимове могат да се представят с успех в Европа. Завръщането на Ромелу Лукаку и Пол Погба в Серия “А” ще помогне първенството да стане по-силно”, сподели Дел Пиеро. 

От 2007 година насам само три пъти клубове от Италия стигнаха до финал в Шампионската лига и единствено Интер през 2010-а грабна трофея. В Лига Европа и предшественика му Купата на УЕФА отбор от Серия “А” ликува за последно през 1999 година, когато купата спечели Парма. През същия сезон Лацио стана шампион във вече несъществуващия турнир КНК.

Ощр от категория Световен футбол