Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot381782.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кенийските маратонци без общ лагер преди Световното в Юджийн – Sportove
Намери ни
To Top

Кенийските маратонци без общ лагер преди Световното в Юджийн

Членовете от отбора на Кения, който ще участва в маратона на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн от 15 до 24 юли, ще се подготвят самостоятолно на различни лагери за планетарния форум. Маратонът при мъжете е насрочен за 17 юли, а този при жените за ден по-късно.

В предишни години маратонският отбор на Кения за големите форуми имаше съвсемстен лагер в продължение на 2-3 месеца, но този път ръководителите на местната федерация са променили начина на подготовка.

Президентът на Кенийската федерация Джак Тувей обяви, че отборът е селектиран според представянето от миналия сезон.


Тимът ще бъде воден от победителката от маратона на Валенсия Лорънс Чероно. При жените другите представителки са Рут Чепнгетич, Джудит Корир и Анджела Тануй.

При мъжете в отбора са включени Джофри Кируй, Барнабас Киптум и Джофри Камворор.

“Днес (б.а. вчера) се срещнахме с отбора в маратона и техните треньори и искахме да знаем как се справят и да се уверим, че получават правилната подкрепа, докато се отправяме към първенството, което е само след месец“, каза Тувей по време на представянето на отбора в петък.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558