Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot381522.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На живо: Бостън – Голдън Стейт 27:22 – Sportove
Намери ни
To Top

На живо: Бостън – Голдън Стейт 27:22

Отборът на Бостън Селтикс ще се опита да остане в борбата за шампионската титла в НБА. Притиснати до стената, възпитаниците на Име Удока се изправят срещу Голдън Стейт Уориърс в мач №6 от битката за титлата в най-силната лига в света. „Воините“ имат аванс от 3-2 в резултата, като още един успех ще ги върне на трона отвъд океана. Шестият двубой започва тази нощ от 4:00 часа българско време в „Ти Ди Гардън“ в Масачузетс.


ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Нуждаещите се от задължителна победа баскетболисти на домакините поставиха вихрено начало на двубоя, като само след по-малко от три минути игра двуцифрената разлика се появи на таблото при 12:2 в полза на „келтите“. За силния старт на Бостън се погрижиха Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун и Маркъс Смарт, които принудиха треньорския щаб на гостите да вземе ранно прекъсване. Двуцифрения дефицит на Уориърс не беше единственият проблем пред наставника на тима Стив Кър, тъй като звездата на „воините“ Клей Томпсън си изкара два бързи фаула, но въпреки това остана на паркета. Тейтъм увеличи дистанцията между двата тима до 12 точки при 14:2, след което обаче Андрю Уигинс и Томпсън успяха да спрат сушата на гостите, за да скъсят разликата на седем при 14:7. В следващите минути двата отбора разликата между двата отбора продължаваше да се движи в рамките на шест точки, преди два успешни наказателни изстрела от страна на Гари Пейтън II да я смъкне на четири при 20:16 в полза на Бостън. 

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

БОСТЪН: Маркъс Смарт, Джейлън Браун, Джейсън Тейтъм, Ал Хорфърд, Робърт Уилямс III

ГОЛДЪН СТЕЙТ: Стеф Къри, Клей Томпсън, Андрю Уигинс, Ото Портър-младши, Дреймънд Грийн

Отборът на Бостън се озова за първи път в губеща позиция в серията, след като допусна поражение с 94:104 в петия мач в Сан Франциско преди близо три дни. Въпреки че удържаха Стеф Къри до едва 16 точки при стрелба 0/9 от далечна дистанция, този път „келтите“ не успяха да се справят с останалите оръжия на съперника. Изключително силни мачове за „воините“ направиха Андрю Уигинс, който завърши като най-полезен с 26 точки и 13 борби, Клей Томпсън с 21 точки и „златните“ резерви на тима Гари Пейтън с 15 точки и Джордан Пуул с 14.

Напрежението вече трябва да се е превърнало от враг в пръв приятел на момчетата в „зелено“. Преди шестия мач една от звездите на Селтикс Джейлън Браун заяви, че отборът му не се страхува от Голдън Стейт и ще излезе с максимално самочувствие за двубоя тази нощ. Именно Джейлън бе един от длъжниците на своя отбор в предходния сблъсък, в който гардът отбеляза 18 точки, но при изключително лоша успеваемост от игра – 5/18 и /- от -19.

Интересно ще бъде да видим дали Клей Томпсън няма отново да направи извънземно представяне в шести мач от серия. Получилият прозвището „Game 6 Klay“ заради няколкото си фамозни изригвания в шестите мачове през последните години. Става въпрос за 41 точки срещу Оклахома през 2016-а, 35 точки срещу Хюстън през 2018-а, 30 точки срещу Торонто през 2019-а и 32 точки срещу Далас тази година. Мач №6 определено е позната територия за трикратния шампион, който може още тази нощ да завоюва четвъртия си шампионски пръстен с отбора на „воините“.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558