Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot380736.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Цолов с четвърта победа във Формула 4 – Sportove
Намери ни
To Top

Цолов с четвърта победа във Формула 4

Никола Цолов спечели седмия старт за сезона в испанската Формула 4 на пистата „Рикардо Тормо” във Валенсия. Българинът стартира от полпозишън и беше начело от старта до финала като записа и най-бързата обиколка. Това му донесе максималните 28 точки от първата надпревара за уикенда.

Цолов направи чист старт и оглави колоната в първите метри, като в първия завой стартиралият втори Гаел Жулиен не успя да го догони и се нареди зад него.


Още в петия завой се ударира съотборниците на Никола в Кампос Рейсинг Георг Келструп и Хю Бартър, което позволи на основния съперник на българина в класирането Тимотеуш Кухарчик да напредне с две позиции и да се бори с Мануел Еспирито Санто за качване на подиума.

Състезанието беше накъсано от кола на сигурността, която излезе на пистата след отпадането на Алваро Гарсия, чиято кола остана много близо до трасето.

При рестарта обаче Никола отново дръпна напред и финишира след 15 обиколки с аванс от 5 секунди пред Еспирито Санто и Кухарчик, които изпревариха Жулиен на финала.

Никола вече има 4 победи в 7 старта, спечелил е 6 първи позиции на старта и има 7 най-бързи обиколки от началото на сезона в испанската Формула 4.

Утре предстоят още две състезания на „Рикардо Тормо” – от 12:10 и 15:40 часа българско време.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558