Намери ни
To Top

Дарвин Нунес може да подпише с Ливърпул още утре

Нападателят на Банефика Дарвин Нунес може да подпише личния си договор с Ливърпул още утре, твърди „Ливърпул Екоу“. Изданието добавя, че контрактът ще бъде за пет години. Португалските медии също предполагат, че трансферът съвсем скоро може да бъде финализиран. O Jogo и A Bola настояват, че първото предложение на мърсисайдци е било за 60 милиона паунда първоначално плюс 25 милиона паунда под формата на бонуси.


Ръководството на Бенфика го е отхвърлило, след което от „Афийлд“ са променили офертата си относно структурата на плащанията и са вдигнали първоначалната сума на 68 милиона паунда, като бонусите са в размер на 17 милиона.

Бефика иска 100 милиона евро за звездата си, така че Ливърпул удовлетворява тези изисквания със своите предложения, но просто двата клуба трябва да се споразумеят за структурата на плащанията. Португалците най-вероятно ще се опитат да договорят още по-висока първоначална сума и по-малък размер на бонусите.

„Ливърпул Екоу“ твърди, че Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Атлетико Мадрид все още също имат интерес към Нунес, но Ливърпул има предимство, защото самият уругваец иска да премине на „Анфийлд“ и да работи с Юрген Клоп. Източникът добавя, че за да форсират преговорите, „червените“ могат да предложат и някой от настоящите си играчи да поеме в обратната посока. Споменават се имената на Такуми Минамино, Неко Уилямс и Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол