Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot380222.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На живо: Левски – Спартак Плевен 46:26, рецитал на Йордан Минчев (гледайте тук) – Sportove
Намери ни
To Top

На живо: Левски – Спартак Плевен 46:26, рецитал на Йордан Минчев (гледайте тук)

Ще спечели ли отборът на Левски за 11-и път в историята си бронзовите медали в баскетболното първенство, или пък Спартак Плевен ще се окичи с отличие за първи път от 1996-а? Отговорът на този въпрос ще разберем тази вечер от 19:00 часа, когато двата тима излизат в зала “Универсиада” за решителния трети мач от серията в малкия финал. Резултатът след една четвърт игра е 26:14 в полза на Левски.

В групата на „сините“ не са Лъчезар Димитров, Чавдар Костов, Николай Михайлов, Марио Литъл и Ивица Радич.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Високата титулярна петица на Левски очаквано даваше предимство на „сините“ в играта под коша, откъдето дойдоха и първите четири точки на тима.


Домакините първи натиснаха газта с минисерия от 4:0, благодарение на успешни изяви на Йордан Минчев и Цветомир Чернокожев. Възпитаниците на Тити Папазов продължаваха да насочват своите нападения основно на ниския пост през високите си състезатели, като тази стратегията даваше добър резултат, тъй като Левски поддържаше нелоша преднина в първите четири минути от игровото време – 11:6 в полза на столичани. 

9

Левски - Спартак Плевен, решителна битка за бронзовите медали

Страхотният старт на момчетата в жълти екипи продължи с още една силна минисерия, след която разликата доближи двуцифрените размери при 17:8 в полза на домакините. Дори прекъсването на успя да помогне на гостите от Спартак да намерят липсващата им концентрация в началните минути, докато от другата страна баскетболистите на домакините записаха 10 асистенции за първите си 10 коша от игра, за да излязат напред с 22:10 след пет безответни точки на Йордан Минчев. 

Резервният център на плевенчани Джервон Пресли отново си навлече проблеми с нарушенията, като за 53 секунди игра извърши два фаула срещу Зейн Ноулс. Бахамецът бе точен на два пъти от наказателната линия, за да покачи аванса на своя тим на 14 точки при 24:10. В крайна сметка Коча Йовович и Ивко Ивков успяха да съкратят малка част от дефицита на Спартак до края на първата четвърт, която приключи при резултат 26:14 в полза на отбора на Левски.

9

Левски - Спартак Плевен, решителна битка за бронзовите медали

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Плевенчани малко по малко започваха да се съвземат след шока в началото, като за тази цел основна роля имаше центърът Джервон Пресли, който записа две поредни забивки на сметката си, за да съкрати изоставането на своя тим до осем точки при 26:18. Мерникът на баскетболистите на Тодор Тодоров обаче продължаваше да бъде доста неточен и първите им седем стрелби от тройката се оказаха безуспешни. 

Йордан Минчев пък определено се намираше в „зоната“ тази вечер, след като той стана автор на следващите осем точки в актива на Левски. По този начин „сините“ увеличиха преднината си до 16 точки при 34:18, а Минчев вече имаше 19 точки при перфектна стрелба от игра – 8/8, включително 3/3 от тройката. Стрелбата на гостите вече достигаше критични нива – 11 поредни пропуска от тройката, като вследствие на последния такъв играчите на Спартак позволиха на Асен Великов да прелети от единия до другия кош и да покачи преднината на Левски при 36:18. 

9

Левски - Спартак Плевен, решителна битка за бронзовите медали

Отборът на Спартак най-сетне дочака първия си успешен изстрел зад дъгата, като негов автор стана Максим Корниенко, който спря серията от 13 последователни пропуска на своя тим – 40:24 в полза на домакините при оставащи малко над две минути игра до края на първото полувреме. Щастието обаче беше твърде кратко за гостите от Плевен, които след това допуснаха нова серия от шест поредни точки в актива на Левски, след която столичани вдигнаха преднината си на повече от 20 точки – 46:24. Първият кош в мача на Николай Стоянов постави край на откриващите 20 минути игра в мача – 46:26 за домакините.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

ЛЕВСКИ: Джош Паркър, Христо Захариев, Йордан Минчев, Цветомир Чернокожев, Зейн Ноулс

СПАРТАК ПЛЕВЕН: Коча Йовович, Николай Маринов, Николай Стоянов, Димитър Маринчешки, Максим Корниенко

Снимки: Start-photo.bg

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558