Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/06/screenshot379812.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Сезонът на трева започва с два паралелни турнира – Sportove
Намери ни
To Top

Сезонът на трева започва с два паралелни турнира

След края на вълнуващия и изпълнен с исторически моменти сезон на клей е време световният тур да се насочи към кратката част от годината, посветена на мачовете на трева. Тази седмица (6-12 юни) ще станем свидетели на два турнира от сериите АТР 250 в Хертогенбош и Щутгарт.

Даниил Медведев, който следващата седмица ще стане отново номер 1 в света, е първи поставен в нидерландския град, а други фаворити за титлата са Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц. 

Стефанос Циципас ще дебютира в Щутгарт и ще бъде водач на схемата, където ще видим и завръщането след двумесечна пауза на Матео Беретини.


 

АКЦЕНТИ В ХЕРТОГЕНБОШ

Въпреки че за втори път тази година ще оглави ранглистата, Медведев все още няма титла и ще преследва първия си трофей в Хертогенбош. Той пропусна по-голямата част от сезона на клей заради операция на херния, като все пак се класира за осминафиналите на “Ролан Гарос”.

Той вече е триумфирал на трева в кариерата си през миналия сезон в Майорка, а най-доброто му постижение в Хертогенбош е четвъртфинал през 2017 година. Съотношението победи-загуби на руснака досега е 19-7, като подгряващите “Уимбълдън” турнири са шанса му да проведе мачове на трева, тъй като няма право да участва в надпреварата от “Големия шлем” в Лондон.

Феликс Оже-Алиасим е двукратен финалист на трева в Щутгарт през 2019-а и 2021-ва, като сега ще опита да надгради над тези резултати в Хертогенбош. Тейлър Фриц има титла на трева от 2019-а в Ийстборн, а миналата година в Хертогенбош отпадна във втори кръг, като сега ще е амбициран да подобри класирането си.

Шампионът от предишното издание на турнира през 2019-а Адриан Манарино ще се надява на успешна защита на трофея си, но през този сезон има 11 победи и 12 загуби досега.

АКЦЕНТИ В ЩУТГАРТ

Дебютът на Циципас в германския град е гордостта на организаторите този сезон, макар той да няма отличие на тревна настилка. Все пак, гъркът е водач по брой победи този сезон с 34 и ще се надява да компенсира за разочарованието си на “Ролан Гарос”, където стигна само до осминафиналите.

Един от фаворитите във всички турнири на трева, в които ще участва – Матео Беретини – се завръща след двумесечна пауза за възстановяване на операция на дясната ръка. Миналата година на тревни кортове той записа 11 победи и 1 загбуа, вдигайки титлата в Куинс, докато поражението дойде на финала на “Уимбълдън” от Новак Джокович.

Анди Мъри и Ник Кирьос са сред непоставените в Щутгарт, като шотландецът пропусна повечето надпревари на червено, за да се готви за зелената настилка. Австралиецът пък няма трофей на трева, но винаги е опасен съперник заради стила си на игра и най-вече мощния сервис.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558