Намери ни
To Top

Лубе привлече олимпийски шампион от Токио 2020

Волейболният шампион на Италия Кучине Лубе (Чивитанова) привлече олимпийския шампион от Токио 2020 с отбора на Франция Бартелеми Шинениезе, съобщиха официално от клуба. Контрактът между 24-годишният французин и Лубе е за две години.

През последните три години 204-сантиметровият център играе в италианската Суперлига. През миналия сезон Шинениезе бе част от състава на Алианц (Милано), а преди това игра две години за Тонно Калипо Калабрия (Вибо Валентия).


С фланелката на Вибо Валентия Бартелеми Шинениезе е реализира 488 точки (88 блока) в 55 мача, а за Милано има 310 точки (77 блока и 17 аса) в 29 точки. Със своите 2,90 блока средно на гейм в редовния сезон, Бабар, както му е прякора, беше на трето място в класацията след вече бившият център на Лубе Робертланди Симон и Габриеле Ди Мартино от Таранто.

„Това, че предизвиках интереса на шампиона на Италия, ме направи щастлив, защото не го очаквах. Да играя за клуб като Лубе е чудесна възможност за играч като мен да израства. Наясно съм, че не съм Симон, имам много да доказвам, но съм сигурен в качествата си и съм убеден, че мога да помогна на такъв голям клуб да се бори за върха и да постигне страхотни неща! Поздравявам всички фенове на „червено-белите“! Зает съм с националния си отбор, но нямам търпение да пристигна в Чивитанова и да започна това приключение“, заяви Шинениезе за сайта на Лубе.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол