Намери ни
To Top

Людмил Хаджисотиров: Започнахме все едно бяхме упоени

Рилски спортист отстъпи на Балкан в мач №2 от финалната серия в НБЛ и допусна изравняване (1-1 победи). Треньорът на домакините от Самоков Людмил Хаджисотиров коментира днешния мач и предстоящите сблъсъци в Ботевград, където срещите ще се изиграят без публика.

„Първо, поздравления за отбора на Балкан, заслужено спечелиха днес.

Започнахме все едно бяхме упоени в началото, без достатъчно агресия и без концентрация.


Въпреки че ни вкараха 25 точки първата част, след това успяхме да се върнем и дори да поведем и имаше един микро момент 2 минути преди края на полувремето, когато направихме няколко поредни грешки, те направиха серия от 7-0 и обърнаха резултата психологически точно преди полувремето. След това направихме, за мен решителна слаба трета част, в която вкарваме 14 точки, а те ни вкарват 26. Най-очевидното е, че те имат вкарани 16 точки от наши грешки, ние имаме 3. В един такъв мач, който накрая завършва с 4 точки разлика това е изключително показателно. Когато им даваме топката в ръцете и им позволяваме да вкарват лесни кошове на бърза атака, тройки, да придобият самочувствие, феновете им да влязат в мача става много по-трудно.

Балкан също има много класни играчи. Джоунс е бил MVP на финалите в Украйна. Това само говори по себе си. Няма друг такъв играч в нашата лига с такова отличие. Както и Рори, да не изброяваме. Станимир днес се включи много силно – чисто баскетболно и като емоционален заряд. Но ние не бяхме достатъчно агресивни, достатъчно концентрирани и смятам, че на действия Балкан искаха победата повече днес. Смятам, че имаме доста повече потенциал, трябва и ще го покажем в следващите мачове.

В баскетбола всичко се случва. Ние ще се подготвим, ще направим максималното да играем нашата игра. Трябва да играем по-добре, по-умно, по-отборно. Днес ни извадиха от отборната игра. Ако го направим, тогава можем да победим.“, заяви треньорът на Рилецо.

Снимка: НБЛ 

Ощр от категория Баскетбол