Намери ни
To Top

Никола Гърбич обяви състава на Полша за първия турнир от Лигата на нациите

Новият селекционер на световния шампион за мъже Полша Никола Гърбич обяви състава от 14 играчи за първия турнир от Лигата на нациите в Отава (Канада), включително и мача срещу България.

Очаквано „Дружина полска“ ще бъде повечето си звезди за началото на най-комерсиалния волейболен турнир. Натурализираният кубинец Вилфредо Леон ще се оперира идната седмица и със сигурност пропуска цялата Лига, като е под въпрос и за Световното първенство в края на август, чийто съдомакин ще бъде Полша. За Канада няма да пътуват и Бартош Курек, Бартош Беднож, Александър Сливка, Камил Семенюк, Матеуш Биениек и други от обичайните титуляри на Полша.


За сметка на това новият сръбски селекционер на световните шампиони е включил в състава волейболисти, които са играли по-малко до сега или такива, които са извикани за първи път като разпределителят Ян Фирлей, диагоналът Карол Бутрин и центърът Матеуш Поремба.

Полша ще започне турнира в Канада с мачове срещу Аржентина и европейския шампион Италия, за да дойде срещата срещу България, която ще бъде в събота (11 юни) от 20,30 часа българско време. „Дружина полска“ ще завърши с мач срещу олимпийските шампиони от Франция.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Polska Siatkówka (@polskasiatkowka_official)

Съставът на Полша за турнира в Група 2 в Отава (Канада) от Лигата на нациите за мъже:

Разпределители:

Ян Фирлей

Лукаш Козуб

Диагонали:

Карол Бутрин

Мачией Музай

Посрещачи:

Томаш Форнал

Барлош Кволек

Бартломией Липински

Рафал Шимура

Центрове:

Карол Клос

Якуб Кохановски

Матеуш Поремба

Карол Урбанович

Либера:

Якуб Попивчак

Камил Шимура.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол