Намери ни
To Top

Еди Джордан: Люис вече не е №1 дори в Мерцедес

74-годишният Еди Джордан, който е от почти 20 години в графата “бивши собственици на отбори във Формула 1”, си остава интересен събеседник, тъй като е запазил много контакти в световния шампионат. И ирландецът не се притеснява да търси вниманието на медиите със силни и интересни мнения.

Сега Джордан обяви, че е странно, че във Формула 1 все още смятат Люис Хамилтън за най-добрия пилот.

“За мен това е изненада, винаги, когато стане дума за Форумла 1, хората продължават да твърдят, че Люис Хамилтън е номер 1 – обясни Джордан. – Но той вече не е най-добрият, включително и в Мерцедес, където е засенчен от Джордж Ръсел. На мен ли е супер любопитно как Люис ще се измъкне от тази ситуация.”

Мерцедес доминира в последните в 7 от последните 8 сезона, на практика от началото на новата турбо ера във Формула 1, като Люис Хамилтън спечели 6 титли, 1 взе Нико Розберг и едва през 2021 Макс Верстапен сложи край на успешната серия на пилотите на Тото Волф.

“Не трябва да забравяме, че този сезон е 16-и поред за Люис във Формула 1. Той е вече на 37 години и по-възрастен от него на решетката е само Фернандо Алонсо, това също има значение”, многозначително допълни Еди, който пък остана в историята като най-възрастният пилот, състезавал се във Формула 3.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт