Намери ни
To Top

Левски на крачка от бронза в НБЛ

Левски победи с 96:88 (21:28, 25:17, 30:25, 20:18) Спартак Плевен като домакин в първия мач от серията за бронзовите медали в НБЛ. Играе се до две победи от три мача, като сблъсък №2 ще бъде на 5 юни (неделя) в зала „Балканстрой“ в Плевен.

Изненадващо „сините“ бяха без три от звездите си в състава. Чавдар Костов, Марио Литъл и Ивица Радич не попаднаха в сметките на треньора Димитър Ангелов, който в последния мач от полуфиналната серия срещу Балкан отнесе сериозни нападки от Костов.


Иначе срещата в столичната зала „Универсиада“ започна ударно за гостите, които набързо поведоха с 22-7, но в крайна сметка до края на първата четвърт аванса им остана само 7 точки. По-малко от три минути след началото на втория период баскетболистите на Левски успяха да поведат (31-30) след успешна стрелба от далечно разстояние на Венцислав Петков, след няколко обрата домакините се оттеглиха на почивката с преднина от 1 точка (46-45). След паузата играчите на Димитър Ангелов намериха ритъма си и успяха да държат съперника си на прилична точкова разлика до края на срещата.

Венцислав Петков и Христо Захариев вкараха по 23 точки за победителите, а Джош Паркър се разписа с 19 точки.

За Спартак Плевен над всички беше Николай Стоянов с 26 точки, а 14 добави Димитър Маринчешки. 

Ощр от категория Баскетбол