Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot378680.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Айнтрахт и Рейнджърс разкритикуваха УЕФА за организацията на финала в Лига Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Айнтрахт и Рейнджърс разкритикуваха УЕФА за организацията на финала в Лига Европа

Победителят в Лига Европа Айнтрахт (Франкфурт) и подгласникът Рейнджърс разкритикуваха УЕФА за начина, по който бе организиран финалът в турнира в Севиля. В обща декларация, към която се включи и организацията Европейски футболни привърженици (FSE), двата клуба заявиха, че провеждането на мероприятието „можеше лесно да доведе до много по-сериозни проблеми вечерта и единствено спокойствието и взаимното уважение от страна на двете агитки са причината да не се стигне до по-голям брой ранени“.

„Като оставим настрана липсата на храна и – много по-критичната при тези температури липса на вода, имаше още няколко сериозни организационни проблема, свързани с охраната на мача, претърсването на хора и други. И двата клуба, както и FSE, получиха множество оплаквания от фенове, които са били на стадиона“, се казва в декларацията.


Финалът за Лига Европа се игра на 40-хилядния „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля, а около стадиона имаше десетки хиляди привърженици и на двата клуба.

„И трите страни ще работим заедно, за да достигне тази информация до УЕФА и до властите в Испания, за да сме сигурни, че подобни проблеми няма да се случат никога повече на европейски финал. Феновете вложиха много усилия, време и пари, за да бъдат с отборите си из цяла Европа и очакваха да бъдат посрещнати с уважение и чест. Тези им очаквания обаче останаха напразни във финала на Лига Европа“, се казва още в писмото на Рейнджърс, Айнтрахт и FSE.

В събота финалът на Шампионската лига в Париж между Реал Мадрид и Ливърпул премина с още по-големи организационни проблеми и бе забавен с 37 минути. Властите във Франция хвърлиха вината върху феновете на Ливърпул, дошли без билети или с фалшиви такива, докато на Острова нарекоха случилото се „политическо фиаско“.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558