Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot378492.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Очаквайте на живо: Гран При на Монако – Sportove
Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Гран При на Монако

Гран При на Монако е една от най-класическите надпревари в календара на Формула 1, като тя е част от всеки един сезон от 1956 година насам, с изключение на 2020-а, когато Княжеството бе една от жертвите на COVID-19.

В цялата история на Гран При на Монако, която датира до 1929 година, само един местен пилот е печелил надпреварата по улиците на Монте Карло. Това е Луи Широн, който печели през 1931 година.

Днес Шарл Леклер ще иска да промени това, като във вчерашната квалификация той си даде най-добрите шансове за победата в Княжеството.


Монегаскът за втора поредна година спечели полпозишъна за домашното си състезание, но през тази година той успя да се опази от удар в мантинелите и не би трябвало да има проблем преди старта, както бе преди година.

Компания на Леклер на първата редица ще прави неговият съотборник във Ферари Карлос Сайнц, а вторият ред ще бъде за дуото на Ред Бул – Серхио Перес и Макс Верстапен. Световният шампион триумфира преди година в Монако, но от началото на тазгодишния състезателен уикенд в Княжеството той няма отговор за темпото на пилотите на Ферари и Перес.

Гран При на Монако, седми кръг за сезон 2022 във Формула 1 стартира в 16:00 часа българско време.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558