Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot378474.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Наказание на Гевара подари победата на Гарсия в Италия – Sportove
Намери ни
To Top

Наказание на Гевара подари победата на Гарсия в Италия

Серхио Гарсия пресече втори финалната линия в надпреварата за Гран При на Италия в Moto3, но бе обявен за победител на „Муджело“, след като неговият съотборник Изан Гевара бе наказана. Причина за санкцията на Гевара бе напускане на очертанията на пистата в рамките на последната обиколка, което автоматично води до загубата на една позиция.

Така първото място остана притежание на Гарсия, за когото това е трета победа от началото на сезона.


Второто място остана за разочарования Гевара,а тройката допълни Тацуки Сузуки от екипа Леопард.

Японецът също бе санкциониран за напускане на границите на пистата в рамките на състезанието, като той трябваше да премине през дългата обиколка малко след средата на дистанцията. Многото битки в челната група обаче позволиха на Сузуки да се върна в битката за победата и в крайна сметка той остана трети.

Неговият съотборник Денис Фоджа не успя да завърши домашната си надпревара, която той спечели преди 12 месец, след грешка в средата на 11-та обиколка. След падането на Фоджа неговият безпилотен мотор пресече пистата, но като по чудо не бе ударен от нито един друг пилот.

След осмия кръг за сезона в Moto3 лидер в генералното класиране със 137 точки е Гарсия, а втори с пасив от 28 е Гевара. Тройката с изоставане от 42 е Масия, който финишира 17-и днес. С равен актив с испанеца е и Фоджа, който обаче заема четвъртата позиция, тъй като има една победа, срещу двете за Масия.

Сезон 2022 в Moto3 продължава още следващата седмица с надпреварата за Гран При на Каталуния на пистата „Каталуния“ край Барселона.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558