Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot377433.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Венеция повлече Каляри със себе си към Серия „Б“ – Sportove
Намери ни
To Top

Венеция повлече Каляри със себе си към Серия „Б“

Каляри е третият изпадащ през този сезон от Серия „А“. Сардинци не успяха да спечелят гостуването си на Венеция от последния 38-и кръг и така се сбогуваха с елита. Евентуален успех щеше да им гарантира оставане, тъй като междувременно 17-ия в класирането Салернитана претърпя тежка загуба с 0:4 от Удинезе. Каляри обаче не успя да се възползва от този факт и догодина ще играе в Серия „Б“.


Възпитаниците на Алесандро Агостини дадоха всичко от себе си, за да стигнат до успеха, но явно им липсваше късмет, а и малко класа. Те отправиха общо 16 удара по посока на вратата на съперника, но голяма част от тях бяха неточни. Междувременно и вратарят на домакините Ники Маенпаа направи някои добри спасявания, за да откаже нападателите на Каляри.

В крайна сметка срещата завърши без победител и Венеция повлече Каляри със себе си към Серия „Б“. Двата тима, плюс Дженоа, изпадат от елита. Сардинци завършват сезона на 18-ото място с 30 точки, Дженоа е на 19-ата позиция с 28 точки, а Венеция е на последното 20-о място с 27 точки. Салернитана се спаси, завършвайки 17-и с 31 точки.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558