Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot377335.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На живо: Григор Димитров – Маркос Хирон 2:0 – Sportove
Намери ни
To Top

На живо: Григор Димитров – Маркос Хирон 2:0

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва кампанията си на “Ролан Гарос” срещу американеца Маркос Хирон. 

Първи сет

Григор загуби първата точка в мача след бекхенд в мрежата, след като не можа да си осигури предимство с форхенди. Бързо се стигна до 15-15 с два отлични удара с предната страна на ракетата, разходили съперника по ширината на корта. Хубав подсечен първи сервис в полето за предимство позволи на българина да повтори упражнението и този път да запише първия си уинър за 30-15.


Нова грешка от бекхенд възстанови паритета при 30-30, но много дълбок форхенд по правата на Димитров бе достатъчен за 40-30. Невърнат втори начален удар затвори гейма – 1:0.

Гришо веднага пое инициатива с форхенди след ретура си и реализира втори печеливш такъв по обратния диагонал за 0-15. Силен лифтиран бекхенд от негова страна провокира грешка на противника и аванс от 0-30. Българинът блесна с поредица от удари със задната страна, тъй като Хирон опитваше да го натиска именно там, но в последния момент последва изместване за форхенд по правата и троен брейк-бол. Американецът бързо отрази първия, а Григор избърза с драйв-воле до мрежата и пропусна втората си възможност, закачайки филето. Двойна грешка на Хирон обаче доведе до ранния пробив – 2:0.

Мачът е повторение на миналогодишния първи кръг в Париж, когато за съжаление Гришо се измъчваше около два часа с контузия в кръста и трябваше да прекрати преждевременно срещата при резултат 6:2, 6:4, 5:7, 0:3 след 155 минути игра. Това бе вторият от общо трите случая в “Големия шлем” миналия сезон, когато топ ракетата ни бе възпрепятстван от травми в неподходящ момент (изключение е само участието му на “Уимбълдън”).

Григор е 18-и поставен в основната схема на “Ролан Гарос” и досега през 2022-ра не е губил откриващ мач в турнир на клей, като най-доброто му постижение на червени кортове е полуфиналът на “Мастърс”-а в Монте Карло, където бе спрян от Алехандро Давидович-Фокоина. Другите му три поражения на клей са от Стефанос Циципас – в Барселона, Мадрид и Рим. 

Само в Париж от надпреварите от “Шлема” Димитров няма класиране на полуфинал, а най-доброто му постижение е четвърти кръг през 2020-а, когато елиминира последователно Грегоар Барер, Анджей Мартин и Роберто Карбайес Баена (все съперници извън топ 100 по това време) и загуби от Циципас.

Сега жребият му е доста по-сложен, защото първият му противник е 49-ият в света Хирон, който направи добра загрявка за “Ролан Гарос” с достигане на осминафиналите на “Мастърс”-а в Рим, нищо че попадна там единствено като “щастлив губещ” от квалификациите. За американеца най-добрия резултат във френската столица е трети кръг от миналата година, а само един от общо петте му досега мача в кариерата в Париж е приключил в три сета.

Ако Димитров оправдае статута си на фаворит и елиминира Хирон, ще очаква победителя от битката на Борна Чорич и Карлос Табернер във втората фаза.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558