Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot376071.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рома се провали срещу изпадналия Венеция – Sportove
Намери ни
To Top

Рома се провали срещу изпадналия Венеция

Рома направи 1:1 с изпадналия Венеция в мач, който се очакваше да спечели с лекота. „Вълците“ получиха гол в 1-ата минута, удариха 4 греди и в крайна сметка загубиха ценни точки, въпреки че играха цял час с човек повече. Червен картон в 32-ата минута получи Софиан Киийне, но съотборниците му удържаха натиска на „вълците“. 

Рома вече е в серия от пет поредни мача без победа в първенството и по всичко личи, че се предаде в битката за петото място, в която участват още Лацио, Фиорентина и Аталанта.


„Джалоросите“ са на две точки зад градския си съперник, но им остава само един двубой до края на сезона. Тимът на Жозе Моуриньо е изцяло фокусиран върху предстоящия финал в Лигата на конференциите срещу Фейенорд.

Джанлука Манчини пропусна днешния мач заради наказание, а Хенрих Мхитарян и Николо Дзанило се оплакват от леки контузии и бяха запазени. За първи път от 10 месеца като титуляр започна Леонардо Спинацола.

Само след 50 секунди игра Венеция поведе. Матия Араму центрира от десния фланг, а Давид Окереке беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава продължи пътя на топката към мрежата. В 19-ата минута домакините бяха близо до озравняване, но Лоренцо Пелегрини нацели гредата от пряк свободен удар. Малко по-късно Матия Калдара попречи на Тами Ейбрахам да изравни от чиста позиция.

Венеция остана в намален състав, когато Киийне изрита Пелегрини, а вече имаше жълт картон, и веднага беше изгонен. Ейнсли Мейтланд-Найлс тества Маенпаа от далечна дистанция, а в началото на второто полувреме удар на Браян Кристанте срещна гредата. С пропуск се отличи и появилият се на почивката Стефан Ел Шаарауи. 

Натискът на Рома ставаше все по-яростен и голът най-после дойде. В 76-ата минута друга резерва – Елдор Шомуродов, се оказа на точното място след спасяване на Маенпаа и с мощен шут изравни. Това беше общо 32-и удар на Рома към противниковата врата, а до края броят им стигна 46.

„Вълците“ натикаха гостите в наказателното им поле, а гредата спаси Венеция и след шут на Никола Залевски. В добавеното време Маенпаа направи двойно спасяване, преди Рома да поиска дузпа за игра с ръка, но сигнал за такава не последва. Венеция дори можеше да изтръгне победата при една от редките си контри, но Пелегрини се върна и спаси сигурен гол.

Гледайте най-вълнуващите мачове от италианската Серия А, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558