Намери ни
To Top

Евертън не успя да победи Уотфорд, но направи още една спасителна крачка

Евертън не успя да постигне трета поредна победа в Премиър лийг, но въпреки това спечели още една важна точка по пътя към спасението, след като завърши 0:0 на „Викъридж Роуд“ с вече изпадналия отбор на Уотфорд. Добра новина за „карамелите“ дойде и от „Елънд Роуд“, където Лийдс загуби от Челси. Така Евертън има две точки повече от йоркширци и мач в запас. Бърнли също е с два пункта зад мърсисайдци.


Рой Ходжсън бе направил цели седем промени от мача срещу бившия му тим Кристъл Палас, след който Уотфорд официализира изпадането си от Премиър лийг. Нгакия, Педро, Мазина, Сема, Гослинг, Кабаселе и Калу стартираха като титуляри. Франк Лампард пък предприе само една корекция в състава, който започна при така важната победа като гост на Лестър. Майкъл Кийн замени контузения Джери Мина.

Първото полувреме бе доста безинтересно, като двата отбора така и не успяха да нанесат точен удар. Антъни Гордън и Самеул Калу отправиха най-опасните изстрели, но и те не бяха в целта.

В 53-ата минута Фостър се намеси блестящо, спасявайки много опасен удар на Ричарлисон, след който имаше и рикошет. Демарай Грей пропусна още два добри ситуации, а Фостър спаси и изстрели на Гордън, Иуоби и Миколенко.

Уотфорд завърши двубоя без точен изстрел. До края на сезона Евертън приема Брентфорд и Кристъл Палас, след което в последния кръг гостува на Арсенал.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол