Намери ни
To Top

Уулвърхамптън 1:3 Манчестър Сити, хеттрик на Де Бройне (гледайте тук)

Уулвърхамптън и Манчестър Сити играят при резултат 1:3 на „Молиню“ в един от най-интересните двубои в края на сезона в Премиър лийг. Кевин Де Бройне откри резултата още в седмата минута. Леандер Дендонкер изравни в 11-ата, но в 16-ата отново Де Бройне изведе шампионите напред. Белгиецът оформи своя хеттрик в 24-ата минута.


„Гражданите“ ще се опитат да вземат отново преднина от три точки пред големия си съперник Ливърпул, който вчера свърши своята работа и победи Астън Вила. „Вълците“ обаче се борят за място в евротурнирите, така че имат амбиция да вземат нещо от шампионите, както направиха преди няколко дни и срещу Челси.

Мениджърът на домакините Бруно Лаже, който не може да бъде на скамейката заради положителен тест за коронавирус, е направил само една промяна в сравнение с двубоя на „Стамфорд Бридж“ през уикенда. Ромен Саис пропуска двубоя заради контузия, а  вместо него започва Чикиньо. 

Джосеп Гуардиола е предприел три корекции от срещата с Нюкасъл. Фернандиньо започва в центъра на защитата на мястото на контузения Рубен Диаш. Фил Фоудън и Бернардо Силва стартират за сметка на Габриел Жезус и Джак Грийлиш. 

Двубоят започна ударно. Още в третата минута гостите организираха опасна атаката, но Фоудън не успя да засече центриране на Де Бройне. Четири минути след това именно белгиецът откри резултата. Бернардо Силва с чудесно подаване зад гърба на Коуди намери плеймейкъра на Сити, който хладнокръвно стреля в далечния ъгъл. „Вълците“ обаче много бързо отвърнаха на удара. В 11-ата минута домакините организираха перфектна контраатака, подхваната от Хименес, който изведе Нето отляво. Португалецът изчака подкрепа, след което намери Дендокер, който с удар от около 13 метра прати топката под плонжа на Едерсон за 1:1. 

И този резултат не се задържа дълго. В 16-ата минута Де Бройне отново изведе Сити напред. Белгиецът с технично подаване опита пас към Стърлинг, Жозе Са излезе и блокира, но топката стигна отново до Де Бройне, който пак я прати във вратата. 

В 24-тата минута Де Бройне оформи своя хеттрик след чудесен удар от 20-ина метра, с който прати топката в далечния ъгъл.

В самото начало на втората част Стърлинг прати топката за четвърти път във вратата на Са, но попадението правилно бе отменено заради засада. 

Уулвърхмпатън: Са, Боли, Коуди, Чикиньо, Джони, Дендонкер, Р. Невеш, Моутиньо, Айт-Нури, Хименес, Педро Нето

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Фернандиньо, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган, Силва, Стърлинг, Де Бройне, Фоудън

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол