Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot375393.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алегри: Ще трябва да бъдем търпеливи – Sportove
Намери ни
To Top

Алегри: Ще трябва да бъдем търпеливи

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегси сподели очакванията си за предстоящия финал за Купата на Италия срещу Интер. Двата тима ще се изправят в сряда вечер на „Олимпико“, като торинци ще опитат да защитят трофея, който спечелиха през миналия сезон. Наставникът смята, че ще се получи оспорван двубой, а тимът му ще трябва да е търпелив, за да измъкне победата.

„Очаквам да стане хубав мач.


Интер е корав съперник и ще трябва да бъдем търпеливи. Футболът е странен, ако падне ранен гол, това може тотално да промени хода на мача. Ние ще опитаме да покажем добра игра и да вдигнем трофея. Имам някои идеи за стартовия състав, но ще реша сутринта или вечерта преди мача. Джорджо Киелини и Матия Перин ще играят, също и Дибала. За останалите, ще видим. Фабио Мирети и Ханс Николуси Кавиля пътуваха с отбора. Ханс се възстанови от скъсани кръстни връзки и го гледах в мача на младежите онзи ден. Много се забавлявах. Това бе много хубав двубой от техническа гледна точка и за награда, го взех с нас“, заяви Алегри.

Ювентус печели поне по един трофей в последните 10 сезона и Алегри със сигурност не иска да е причината за прекъсването на тази традиция.

„Разбира се, финалите винаги са важни и ние искаме да победим. Дали ще играем с трима в защита? Ще видим, но играчите умеят да се адаптират и към двете схеми на игра“, каза още наставникът.

Той сподели мнението си за сезона на Ювентус като цяло, определяйки го като позитивен.

„Започнахме лошо, но след това постигнахме основната си цел, защото да се класираме за Шампионската лига е важно всяка година. Ще опитаме да подобрим нещата и да се представим по-добре през следващата кампания. Всички знаете, че Роналдо ни напусна три дни преди затварянето на трансферния прозорец и това бе голям удар за нас. Освен това аз се нуждаех от време, за да се запозная с отбора. След това останахме без Киеза. Имахме доста трудни моменти. Постепенно успяхме да вдигнем нивото в играта си и да се класираме за 1/8-финала в Шампионската лига. Клубът също ни помогна с привличането на Душан Влахович през януари. Устремът ни обаче бе спрян срещу Интер миналия месец. Сега вече по-добре познавам играчите и служителите. Вярвам, че догодина ще бъдем в битката за Скудетото. Ще е хубаво да спечелим утре, да завършим сезона позитивно и да започнем да се готвим за следващия. Изиграхме най-силните си мачове срещу Интер и Манчестър Юнайтед, но никой не помни резултата“, сподели още специалистът.

Победа на финала ще направи Алегри най-успешният треньор в турнира за Купата на Италия. Той сподели кои според него са най-великите италиански треньори.

„За мен най-добрите са тези, които побеждават. Анчелоти написа история в италианския футбол. Капело, Липи, Саки, всички те са победители. Карло е единственият, който все още е на скамейката. Много хора го бяха отписали преди две години. Различно е, когато застанеш начело на голям отбор и трябва да печелиш всеки мач. Имаме много добри специалисти във всички дивизии, но понякога не е достатъчно да знаеш всичко за тактиката, нужно е и нещо повече. Някои неща не ги пише в книгите, ако ги имаш, ги имаш. Както във всяка друга работа, и тук има различни нива, а тези, които печелят са най-добрите“, смята Алегри.

Накрая той сподели мнението си за новата звезда на Ювентус Душан Влахович.

„Надявам се да отбележи. Не само веднъж. Влахович се справя добре и е спокоен. Понякога той изисква прекалено много от себе си. Той има качества да е в Ювентус и вярвам, че ще бъде още по-силен през следващия сезон. Бележи прилично количество голове. В Италия не е лесно да имаш по гол на мач. Когато Роналдо пристигна, той нямаше гол в продължение на пет или шест мача. Ако Влахович изглежда разстроен, това означава, че на него му пука какво прави“, завърши треньорът на Юве.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558