Намери ни
To Top

Българките научиха съперничките си в първите кръгове на Световното първенство по бокс

Българките научиха имената на съперничките си, срещу които ще започнат участие на Световното първенство по бокс. Шампионатът на планетата стартира в понеделник в Истанбул. Заявени са над 400 състезателки от 93 държави. България ще бъде представена от шест боксьорки.


 

Носителката на Купа „Странджа“ за тази година Светлана Каменова ще започне битката за медалите директно от втория кръг. Тя ще мери сили с Аялеян Мота Лосада от Пуерто Рико. Мачът им е в категория до 57 килограма.  Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) пък очаква двубой с американката Мей Шера Патрисио. 

Севда Асенова (48 кг) ще се изправи на старта срещу представителката на Таджикистан Сумаия Косимова. Златислава Чуканова (50 кг) ще срещне в първия кръг украинката Олга Шалимова. 

Габриела Димитрова качи категория и в Истанбул ще боксира при 60-килограмовите. Нейна съперничка ще бъде Шъ-И У от Тайван.  При 63-килограмовите Аслъхан Мехмедова ще срещне в първия кръг египтянката Рахма Мохамед.

Снимка: bgboxing.org

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Ощр от категория Бойни Спортове