Намери ни
To Top

Кадетите ни стартират днес на Европейската купа по джудо в Букурещ

Кадетите ни стартират днес, 7 май, на Европейската купа в Букурещ (Румъния). На татамито ще излязат 7 наши джудисти. В категория до 50 кг Велимир Попов ще има за съперник на старта Шахин Ертем (Турция), а Кристиян Генов (60) излиза срещу Бен Рейчър (Израел).

При 66-килограмовите ще има двама наши представители.


Даниел Александров ще спори с Иван Наджи (Сърбия), а Преслав Петров излиза срещу Акос Ладо (Румъния).

При кадетките Моника Шопова стартира срещу представителка на домакините Лавина Балан в категория до 44 кг, Илияна Маринова (48) ще спори с Милана Стефанович (Черна Гора), а Деница Георгиева (52) също ще има за съперничка руманка – Сабина Андрей.

Утре на татамито излизат други 10 наши състезатели. За призовите места в надпреварата  ще спорят 348 джудисти от 25 държави.

 

Същевременно Борислав Владов ще бъде единственият ни представител на Европейската купа за юноши в Нантер (Франция). Българинът ще стартира в категория до 90 кг, а на старта очаква победителя от двубоя между представителя на домакините Давид Али и нидерландеца Флорис ден Хартог. Срещите в категория до 90 кг са утре, 8 май. За турнира са заявени 310 състезатели от 15 държави.

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Ощр от категория Бойни Спортове