Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot374723.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Зверев и Циципас ще се срещнат на полуфиналите в Мадрид – Sportove
Намери ни
To Top

Зверев и Циципас ще се срещнат на полуфиналите в Мадрид

Защитаващият титлата си Александър Зверев (Германия) и Стефанос Циципас (Гърция) ще играят един срещу друг на полуфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ на клей в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро.

Зверев надигра на четвъртфиналите поставения под номер 8 канадец Феликс Оже-Алиасим с 6:3, 7:5 за близо два часа, а преди това Циципас отстрани руснака Андрей Рубльов с 6:3, 2:6, 6:4 също в двучасов сблъсък.

Номер 2 в схемата Александър Зверев осъществи два пробива в първия сет срещу Оже-Алиасим, а във втората част допусна противникът да спечели веднъж подаването му, но се справи.

“Мисля, че това беше най-добрият ми мач в последните месеци, освен може би за кратко в края.


В продължение на сет и половина демонстрирах добър тенис и се надявам да продължа да играя по този начин“, коментира Зверев.

“Не можех да вкарам сервиса си. Можех да поведа с 5:1 гейма във втория сет и тогава мисля, че мачът щеше да приключи, но не използвах шансовете си. Все пак се преборих да победата“, добави тенисистът от Германия.

Гъркът Стефанос Циципас преодоля сериозното препятствие в лицето на шестия в схемата Рубльов и достигна десетия си финал сериите „Мастърс 1000“. Той отстъпи във втория сет, допускайки два пробива, но заяви, че е доволен от успеха.

“Не беше лесно да отгатна ходовете му. Доволен съм от начина, по който приключи всичко. Никога не е лесно да се играе срещу Андрей и се радвам, че завърших добре двубоя“, каза Циципас след победата.

В другия полуфинал един срещу друг ще излязат водачът в световната ранглиста Новак Джокович и испанецът Карлос Алкарас.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558