Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot374675.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Андрети е обнадежден за подкрепа от ФИА за влизане във Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Андрети е обнадежден за подкрепа от ФИА за влизане във Формула 1

Майкъл Андрети е провел среща с президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем в рамките на петъчния ден от уикенда за Гран При на Маями. При срещата е бил дискутирана и заявката на американеца за влизане във Формула 1 със собствен отбор от 2024 година.

След разговора си с наскоро избрания лидер на световния автомобилен спорт Андрети е останал силно обнадежден, че ще получи подкрепата на ФИА за влизането си във Формула 1.

„Мисля, че той подкрепя идеята, но процесът е много дълъг.


Той каза, че е в подкрепа на процеса. Все още има много дълъг път. Всичко обаче е добре, Мохамед хареса нашата презентация. Не искам да казвам много, но усещам позитивно настроение“, каза Андрети. 

Той също така разкри и плановете си да започне изграждането на бъдещата база на отбора във Формула 1, която ще се намира в Индианаполис, през август месец тази година.

„Ние харчим пари, за да караме топката да се върти. Ние се надяваме, че ще получим зелената светлина. Поемаме риск, но ние смятаме, че той си заслужава. Защото трябва да продължаваме да караме топката да се върти ние наемаме нови хора и такива неща“, заяви синът на световния шампион във Формула 1 за 1978 и легенда на автомобилния спорт Марио Андрети.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558