Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot373051.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Никола Цолов: Готов съм за старта на сезона във Формула 4 – Sportove
Намери ни
To Top

Никола Цолов: Готов съм за старта на сезона във Формула 4

Българският пилот Никола Цолов, който този сезон дебютира в испанската Формула 4, обяви вчера, че се чувства напълно готов за старта на сезона, който включва 7 състезателни уикенда и 21 старта. Първият кръг предстои този уикенд на пистата в Портимао в Португалия.

“Мисля, че се адаптирам бързо към болида от Формула 4, въпреки че разликите с картинга са много сериозни – обясни Цолов на среща с български медии. – Впечатлен съм от нивото на професионализъм в Campos Racing и се сработихме отлично със състезателния ми инженер.


Поддържам постоянен контакт с Фернандо Алонсо, от когото получавам съвети за пилотирането и работата с колата.”

Цолов разказа и защо е избрал да се състезава с №12, още от първото си състезание в картинга.

“Айртон Сена е един от моите кумири и знаете, че той също се е състезавал с номер 12 – допълни Цолов. – Във Формула 1 най-много харесвам Алонсо и се надявам, че този сезон той ще има възможност да побеждава отново, много ми харесва и Макс Верстапен.”

При срещата на Цолов с медиите беше представен и новият му спонсор – Булсатком, която ще го подкрепя заедно с досегашните му спонсори Scalefocus, Persy и RaceFacer. Преди началото на сезона 15-годишният Никола изпълнява натоварена тестова програма и работи за натрупване на мускулна маса, тъй като натоварването върху пилота в автомобила е много по-голямо в сравнение с картинга. 

Всички стартове на Цолов от сезон 2022 в испанската Формула 4 ще се излъчват пряко в ефира на b1b box.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558