Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot372961.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кървави подробности за едно от най-бруталните убийства в Пловдив, намесено е малолетно момиче – Sportove
Намери ни
To Top

Кървави подробности за едно от най-бруталните убийства в Пловдив, намесено е малолетно момиче

Окръжна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу Кирил С., на 45 г., и Цанко П., на 44 г.


Те ще отговарят пред Темида за това, че на 07.07.2021 г. в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено умъртвили другиго – Л. Ж., на 55 г.

Цанко П. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления. 

Двамата обвиняеми се познавали и редовно употребявали алкохол в района на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там често пребивавала и жертвата им Л.Ж. Той също употребявал алкохол и покрай познанството си с Кирил С. се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „Цанко Лавренов“. Л.Ж. имал регистрация за „уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно. Водел скитнически начин на живот.

На 06.07.2021 г., към 15 ч., Л.Ж. се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Л.Ж. се приближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко П. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. 

Цанко П. съобщил за видяното и на Кирил С., който също се ядосал от поведението на Л.Ж. Двамата решили да го накажат като му нанесат побой.

На 07.07.2021 г., към 22,30 ч., Цанко П. и Кирил С. отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и се запивали.

По същото време там бил и Л.Ж. Той също употребявал алкохол. Л.Ж. се приближил към Кирил и Цанко. След като го видели, двамата предприели действия да го накажат заради поведението му към малолетното момиче и започнали да го ударят с ръце по главата.

Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на пострадалия повече от 20 удара в областта на главата. В един момент Л.Ж. паднал на земята и не успял да стане.

Побойниците видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да употребяват алкохол. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Л.Ж. е починал от нараняванията при побоя.

Спрямо двамата агресори е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента те се намират в затвора.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Кристина ИВАНОВА,

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558