Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot372401.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Джордж Ръсел с най-добро време във втората тренировка на „Имола“ – Sportove
Намери ни
To Top

Джордж Ръсел с най-добро време във втората тренировка на „Имола“

Пилотът на Мерцедес


Джордж Ръсел записа най-доброто време във втората свободна тренировка преди Гран При на Емилия-Романя, в която всички отбори се фокусираха върху дългите серии от обиколки.

Британецът, който ще потегли от 11-та позиция в спринта по-късно днес, успя да запише време от 1:19.457 с меките гуми на Пирели. Така той победи с 0.081 секунди Серхио Перес, който обаче бе с медиум в своя най-бърз тур. Тройката в края на втория час за подготовка на „Имола“ затвори лидерът в световния шампионат Шарл Леклер, който бе с 0.283 по-бавен от Ръсел, отново със софт. Монегаскът ще потегли втори в спринтовото състезание днес.

Четвърти и пети в рамките на втората свободна тренировка останах Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, а шести се нареди Карлос Сайнц. Победителят от вчерашната класическа квалификация Макс Верстапен даде седмото време.

Най-много обиколки в рамките на 60-те минути направиха пилотите на Астън Мартин Себастиан Фетел и Ланс Строл, които завъртяха по цели 38 тура. Даниел Рикардо и Валтери Ботас пък бяха на точно противоположния полюс, като двамата изобщо не излязоха на пистата заради технически проблеми в своите коли. Така те влизат напълно слепи в останалата част от уикенд на „Имола“, тъй като нямат никакво информация затова как техните коли работят на сух асфалт.

Първият от общо три спринта за сезон 2022 във Формула 1, който ще определи реда за стартиране в утрешната Гран При на Емилия-Романя започва в 17:30 часа българско време. Той ще бъде с продължителност от 100 километра или 21 обиколка на „Имола“ и няма да включва задължително спиране в бокса.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558