Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед пред раздяла с дузина играчи

Манчестър Юнайтед изглежда подготвя сериозна чистка през лятото. Клубът може да се раздели с цели 12 играчи от настоящия си състав. Половината от тях ще си тръгнат като свободни агенти, а другата половина ще бъдат продадени, твърди „Мирър“. Така в клуба се надяват да съберат средства за сериозната лятна селекция, която новият наставник Ерик тен Хаг подготвя.


С изтичащи договори са Пол Погба, Неманя Матич, Джеси Лингард, Единсон Кавани, Хуан Мата и Лий Грант. Някои от тях като Матич, Лингард и Мата вече обявиха, че напускат „Олд Трафорд“, а по всичко личи, че и останалите ще ги последват и няма да получат предложения за подновяване на договорите им.

Освен с тях обаче клюбът планира се раздели и с Маркъс Рашфорд, Аарън Уан-Бисака, Ерик Байи, Фил Джоунс, Алекс Телеш и Антони Марсиал. На всички тях ще се търсят купувачи, като в клуба се надяват да съерат около 200 милиона евро от техните продажби.

Аарън Уан-Бисака

Марсиал в момента е под наем в Севиля, но андалусийци не планират да откупят правата му и той ще се завърне на „Олд Трафорд“. Затова „Червените дяволи“ ще търсят друг клуб, където да го пласират. Рашфорд пък получаваше доста по-малко шансове през този сезон и представянето му не бе на познатото ниво. Самият футболист също е склонен да смени обстановката, за да съживи кариерата си.

В същото време защитниците Джоунс, Байи, Уан-Бисака и Телеш не влизат в плановете на новия наставник Ерик тен Хаг, който смята да направи най-големи промени именно в отбраната на тима и да привлече няколко нови футболисти, които да стабилизират представянето на отбора.

Ощр от категория Световен футбол