Намери ни
To Top

Тома Никифоров няма да защитава титлата си на Европейското в София

Белгийският състезател по джудо Тома Никифоров, който е от български произход, няма да участва на Европейското първенство в София, което започва на 29 април, съобщи самият той.  Състезателят е принуден да пропусне турнира заради контузия на ребро, която го мъчи от 3 април. Така той няма да може да защити титлата си на европейски шампион.

„След анализ и разговор с медицинския щаб, треньора ми и директора на федерацията, взехме решение да не участвам на следващото европейско първенство в София поради медицински причини.


На последния Голям шлем в Анталия счупих ребро и все още рискът е голям, ако се състезавам. Много съм тъжен и ядосан, но това е правилното решение. Късмет на всички и се борете добре!“, написа Никифоров в социалните мрежи.

„Ва всички българи, които искаха да ме видят, съжалявам, но нямах друг избор. Това Европейско първенство беше изключително важно и много близо до сърцето ми. Да се състезавам пред семейството си, пред приятелите ми, пред близките ми на българска земя бе приятно и окуражаващо за мен. Но ще има, сигурен съм в това, и други поводи. Аз ще бъде сред вас по трибуните, за да се наслаждавам на красотата на джудото. Благодаря ви за подкрепата! До скоро! Обичам Ви!“, написа емоционално Никифоров.

Ощр от категория Бойни Спортове