Намери ни
To Top

Анчелоти: Битката в Италия ще е до последната минута на последния мач

Карло Анчелоти коментира битката за титлата в Италия, случващото се в Милан и Ювентус и възможността Килиан Мбапе да премине в Реал Мадрид. Специалистът сподели впечатленията си от последните два мача на „белите“, в които те постигнаха драматични обрати срещу Челси и Севиля.

„Аз не търся силни емоции, предпочитам по-спокойни мачове. Магията на този клуб, този отбор и тези играчи се видя.


Краят на сезона не е далече. Надявам се да завършим по най-добрия възможен начин. Мога да каже, че съм късметлия. Работя с отбор, който ми носи голямо удовлетворение“, сподели Анчелоти пред радио „Уно“.

Той говори за шансовете на Милан да стане шампион: „Милан има шанс, но това важи и за Интер и Наполи. Мисля, че битката ще е до последната минута на последния мач. Ще има още изненадващи резултати“.

Попитан за Килиан Мбапе, той отговори: „Мога да кажа, че бъдещето на клуба, благодарение на президента Перес, е на най-високо ниво. И ще бъде следващите години, независи кои играчи пристигнат. Реал Мадрид написа футболна история след войната и ще продължи да го прави още много години.“

„Ще говоря за бъдещето си, когато приключа с Реал. Ако спра след 20 години, мисля, че ще се откажа. Милан ми е дал много. Аз като съветник в Милан? Там е Малдини, който върши страхотна работа“, каза още Анчелоти.

Специалистът говори за престоя си в Наполи и състоянието на Рома: „Наслаждавах се на престоя си в Наполи. Имаше поредица от неща, които липсваха, връзката беше прекъсната. Това ми се случи и в Париж. Но мисля, че нещата се развиха добре и за двете страни. Мисля, че Моуриньо върна ентусиазъм на място, където беше нужно. Той върши невероятна работа благодарение на качествата си. Мисля, че Моуриньо може да бъде важна част от историята на Рома“.

Накрая Анчелоти сподели и изнедата си от състоянието на Ювентус: „Четвърто място за Ювентус два пъти поред е изненада, да. Те са в период на преход. Направиха важни инвестиции и привлякоха Влахович и мисля, че могат да се върнат към това да се борят за отличията скоро“.

Гледайте всички мачове от испанската ЛаЛига, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол