Намери ни
To Top

Белал Мохамед надхитри Висенте Луке и го победи на UFC on ESPN 34

Белал Мохамед успя да отмъсти на Висенте Луке в битката им от полусредна категория. Двамата се биха в главната среща на събитието UFC on ESPN 34, което се проведе преди минути в Лас Вегас. През 2016 година Луке нокаутира Мохамед за 1 минута и 19 секунди. Този път това не се случи.


Мохамед успя да наложи своята игра и благодарение на своя тегав стил надхитри Луке. В първия рунд двамата разменяха удари и ритници, като битката в стойка беше равностойна. Белал успя да пренесе срещата на земята.

Мохамед доминира на земята и задържа бразилеца до последните секунди на рунда. Белал не вкара тежък граунд енд паунд, но въпреки това спечели важни точни в картите на съдиите.

Във втория рунд се случи това, което видяхме и в първия. Висенте беше малко по-добър в стойка, но Мохамед се движеше и избегваше тежките крошета. Белал пак го събори на земята и отбеляза ценни секунди в доминантна позиция. Луке се изправи, но загуби и този рунд.

В третия рунд Висенте направи най-силно впечатление. Той успя да нарани Мохамед с леви крошета. Белал се възстанови и влезе в клинч. Той опита да свали Луке, но не успя. Луке вкарва тежки лоу кикове на Мохамед, който не спира да се движи. Тежък лакът от Луке, който може би взима рунда.

Белал Мохамед, Висенте Луке

В четвъртия рунд Луке започна агресивно и вкарва хай кик, след което и лоу кик. Размяна на крошета, след което Белал за пореден път събаря Луке на земята. Висенте успява да се изправи и вкарва лоу кик. Размяна на десни крошета и край на равностоен рунд.

В петия рунд Луке пресира и поема десен от Мохамед. Белал опитва събаряние, но Луке се защитава добре. Нов опит за събаряне от Мохамед, който попада в ключ от страна на бразилеца. За щастие Мохамед успява да се измъкне. Белал е настоятелен в опитите си за събаряне и постига успех. Висенте успява да се изправи и вкарва лоу кик, но загуби и този рунд.

Така битката им стигна до решение, което е единодушно за Мохамед – (49–46, 49–46, 48–47). С тази победа Мохамед навлезе в серия от 7 поредни победи и предизвика Колби Ковингтън. Белал няма нокаутираща сила, няма хватки за събмишън, но определено има тегав стил, който му печели битките.

Висенте от своя страна се разделя със серия от 4 поредни победи. Той губи само 3 от последните си 17 битки в UFC. Загубите на Луке са от Леон Едуардс, Стивън Томпсън и от Мохамед.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове