Намери ни
To Top

Георги Петров – Николай Пенчев 9:6! Кан с втора поредна победа в битката за оцеляване във Франция

Отборът на българския волейболист Георги Петров Поатие загуби у дома от гостуващия Кан с 2:3 (26:28, 21:25, 25:23, 25:19, 8:15) мача от 2-ия кръг на плейдауна за оставане в Лига АМ във Франция

Георги Петров се появи в игра през третата част и помогна много на тима си до края. Българският посрещач записа 9 точки (1 ас, 57 % ефективност в атака, 12% перфектно и 65% позитивно посрещане – 1)

„Не исках да го пусна във втория гейм, за да не го поставя в затруднено положение срещу силните изпълнения на сервис на съперника. Така можеше да загуби увереност, а отборът да загуби доверие в него. Реших да го пусне в игра в третия гейм, за да променя нещо и това проработи.


Неговата интеграция ще ни помогне, защото няма как да играем постоянно с шестима волейболисти, това е невъзможно“, коментира след мача треньорът на тима от Поатие Брис Дона, цитиран от вестник „Ла нувел репюблик“.

За Кан цял мач игра бившият национал Николай Пенчев и се отлич с 6 точки (1 блок, 42% ефективност в атака, 59% позитивно посрещане).

Следващият мач на Поатие е днес срещу Нант-Резе. Кан гостува на Камбрай.

https://datavolley.lnv.fr/2021/DataVolley/Men/DAZ004-2022.pdf

Ощр от категория Волейбол