Намери ни
To Top

Николай Николов: Надявам се утре сутринта да глътнем малко въздух и да излезем с нови сили за втория мач

Капитанът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Николов бе доволен от успеха над Монтана с 3:2 в третата полуфинална среща в Efbet Супер Волей.

“Опитът ни помогна и за това да си овладеем емоциите. Тежък мач, всички знаем колко трудно се играе в Монтана, резултатът също го показва. Най-важното е, че успяхме да спечелим дори с 3:2.


Победата е при нас, така че сега ние сме с едни гърди напред. Ще се опитаме да си починем добре, защото беше доста дълъг мач и условията бяха доста тежки, беше горещо в залата, и се надявам утре сутринта да глътнем малко въздух и да излезем с нови сили за втория мач”, заяви Николай Николов.

Николай Николов, Мануел Марков

“Ние работим доста дълго време с Николай Желязков, знаем как ни наставлява той и какво ни казва. Отделно сме направили една много сериозна среща преди самия мач, за да разучим противниковия отбор. Отделно благоприятното на залата в Монтана е, че публиката от една страна е точно зад теб, което може да бъде както неприятно, така и в нашия случай беше добре и Николай Желязков беше реално на 20 см. от скамейката ни и успяваше да ни дава наставления. Специално аз за себе си мога да кажа, че се познавам толкова добре с него, че дори когато бях в далечното игрище само с един поглед се разбирахме. Благодаря и на Кирил Донев – нашият млад треньор, който направи един страхотен дебют, защото така се почва. Винаги началото е трудно, но той успя да се справи и да започне с победа и да ни помага. Ние по-опитните в дадени моменти също се стараехме да помагаме на другите момчета, защото в такива мачове има ситуации и моменти, в които знаем как трябва да се играе по-добре”, добави капитанът на Нефтохимик.

“Абсолютно да, нашата цел реално е две победи тук. Едната я постигнахме, надяваме се да постигнем и втората утре. Знаете, че мач с мач не си прилича и затова трябва да изчакаме до утре, за да видим какво ще се случи. Пожелавам си го. Искам и преди да приключим да благодаря изключително много и на съдийската бригада тази вечер на мача. Мога да ги отлича с една отлична оценка. Смятам, че не направиха нито една грешка или да е имало нещо дребно, което не смятам, че е повлияло на мача. Браво на тях!”, завърши Николай Николов.

Ощр от категория Волейбол