Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot370987.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дейвид Мойс: Изминахме пътя от борба за оцеляване до полуфинал в Европа – Sportove
Намери ни
To Top

Дейвид Мойс: Изминахме пътя от борба за оцеляване до полуфинал в Европа

Уест Хам се класира за полуфиналите в европейските клубни турнири за първи път от 46 години, след като победи Лион с 3:0 като гост в Лига Европа и продължава напред с общ резултат 4:1. За последно лондончани имаха толкова силна серия в континентално състезание през 1976 година, когато достигнаха финала в надпреварата за Носителите на национални купи, но загубиха мача за трофея с 2:4 от Андерлехт.

„Горд съм от представянето на момчетата. Беше вълнуващо и сензационно.


Трудно е да се опише с думи. Представихме се страхотно. Не спечелихме трофей тази вечер, така че нямаме много основания да подскачаме от радост наоколо, но все пак това е голям момент за нас“, коментира мениджърът на англичаните Дейвид Мойс след успеха във Франция.

“Всяка победа е важна, но успех с 3:0 като гост на Европа, и то срещу толкова силен съперник е наистина значим резултат. Играчите дадоха всички от  себе си, не се предадоха дори за момент, а не мисля, че преди мача някой е очаквал, че ще успеем да елиминираме Лион. Но аз разполагам със страхотна група от футболисти. През последните две години изминахме пътя от борба за оцеляване във Висшата лига до полуфинал в евротурнир. Това е нещо изключително и нямаме търпение да продължи“, каза още специалистът.

Уест Хам, Деклан Райс

„Стигнахме толкова далеч. Преодоляхме групите, а след това елиминирахме съперници като Севиля и Олимпик Лион – отбори, които са свикнали да играят в Европа. Това не е малко“, добави той.

За място на финала Уест Хам ще играе срещу Айнтрахт Франкфурт, който елиминира Барселона след успех в реванша с 3:2 на „Камп Ноу“ и равенство 1:1 в първия мач.

„Срещу Айнтрахт няма да бъде лесно, но ще се борим, а и ще имаме още една незабравима вечер на „Лондон Стейдиъм“. За Уест Хам като клуб това и изключителен период с достигането до полуфинал в Европа. Надявам се, че ще продължим все така и скоро ще говорим за финал. За нас това е страхотна възможност, но същото се отнася и за Франкфурт. Надявам се да играем добре и да се класираме за финала. Не сме фаворити за спечелването на турнира, но искам момчетата да си го мислят, защото увереността във футбола е важно нещо“, завърши Мойс.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558