Намери ни
To Top

Почти целият УС на волейболния Добруджа се оттегля, търсят се нови хора

Волейболният клуб Добруджа 07 (Добрич) ще има нов Управителен съвет. На последно заседание, проведено във вторник, всички досегашни членове на досегашния управителен съвет, с изключение на председателя Тодорин Ненчев, са подали молби за оттегляне. Новината съобщи в студиото на „Добруджа“ Веселин Велев, който бе част от ръководството на клуба от 2009 година. Останалите, които са решили да се оттеглят от управата на клуба са Галин Господинов, Павлин Тодоров и Стойно Димов.


На заседанието е направена оценка на представянето на клуба мъжкия тим през изминалия сезон. Мнението на ръководството е, че отборът е изпълнил поставената задача за запазване на мястото си в Суперлигата, което бе постигнато с класирането за плейофите. Пред Тодорин Ненчев стои тежката задача да намери нови хора, които са готови да се ангажират и да станат част от новия Управителен съвет на волейболния клуб.

„Искахме да обявим това решение бързо, за да има време президентът и хората, които са заинтересовани от развитието на клуба, новият Управителен съвет да сформиран до момента, в който трябва да се подаде заявка за първенството“, каза Веселин Велев. По думите му, през 2009 година, когато е трябвало да бъде сформиран Управителния съвет, задачата не е била по-лека. През годините е имало промени. „Имало е хора, които са напускали, а други са идвали, така че това е естествен процес“, казва Веселин Велев.

„Лично аз искам да се отърся от тази голяма отговорност, тъй като приемам нещата много отговорно и живея с тази отговорност – пред обществеността, пред феновете и пред спонсорите. Така че това бе сериозна тежест за мен и затова колкото и да желая доброто на волейболния отбор, искам да разтоваря себе си от това напрежение и тази отговорност“, каза бившият президент на клуба. Той обаче уточни, че няма да спре да подкрепя тима в залата.

На заседанието на УС не е коментирана евентуална селекция и това на кои от състезателите от изминалия сезон, ще бъдат предложени нови договори. „Всичко зависи от това с какъв бюджет ще разполагаме. На база на него ще можем да кажем дали отборът ще играе през следващия сезон в Суперлигата или във Висшата лига. Тогава ще можем да поставяме цели и да мислим за състав и треньорски щаб“, посочи президентът на клуба.

Веселин Велев припомни, че такава е била практиката и досега. Първо се определя съставът на Управителния съвет, след това се определя проектобюджетът и на база на него се започва работа по привличане на щаб и състезатели. Ненчев каза, че на база на предварителни разговори, сумата, която Община Добрич ще задели за волейболния клуб тази година ще бъде същата, каквато и през миналата. „Конкретната сума обаче ще знаем, когато бюджетът бъде гласуван в края на месеца“, уточни президентът.

Ненчев призна, че е бил информиран за решението на членовете на Управителния съвет още през декември, но се е надявал това тяхно решение да се промени. „Мисля, че трябва да бъде уважено тяхното решение и да благодарим за всичко, което са направили, защото благодарение на тях този клуб съществува вече толкова години“, каза Тодорин Ненчев. Той се обърна с призив към: „Всички хора, които искат да се докоснат до волейбола и да помогнат, да го направят“. „Наистина е труден момент. Всички хора в залата, идват, за да подкрепят отбора. За да продължим да съществуваме с пълна зала, ще ни трябва помощ, защото само тази от Общината няма да е достатъчна. Имаме иде с кого да разговаряме, но ако има хора, които проявяват интерес, могат да се свържат с нас“, каза президентът на клуба.

Веселин Велев уточни, че клубът има сключен дългогодишен договор, който осигурява ежемесечни приходи, които дават една основа, която обаче трябва да се надгражда. „Тези гарантирани средства дават възможност на отбора да продължи да съществува, въпросът е къде. Отговорът ще дойде, когато бюджетът стане ясен“, посочи Велев. Той благодари на всички спонсори на волейболния клуб през годините. „Надявам се и призовавам всички, които по някаква причина досега не са участвали в това да го демонстрират и да се включат в помощта за клуба, за да може да продължи да радва обществеността в Добрич.“

dobrudjabg.com

Ощр от категория Волейбол