Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot370911.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Барселона 0:2 Айнтрахт, Боре закова втори гол за гостите – Sportove
Намери ни
To Top

Барселона 0:2 Айнтрахт, Боре закова втори гол за гостите

Отборите на Барселона и Айнтрахт играят при резултат 0:2 в реванша помежду си на „Камп Ноу“ от 1/4-финалите в Лига Европа. Филип Костич откри резултата в 4-ата минута от дузпа, а в 36-ата Рафаел Боре удвои. В първата среща нямаше победител и тя завърши 1:1.

Чави Ернандес е предпочел да стартира мача с триото Пиер-Емерик Обамеянг, Усман Дембеле и Феран Торес в атака.


В средата на терена пък си партнират Серихо Бускетс, Гави и Педри.

Гостите пък излизат с Рафаел Боре като изнесен нападтел и Йеспер Линдстрьом и Даичи Камада зад гърба му. Кристиян Якич и Себастиан Роде движат играта в средата на терена, а в ролята на халф-бекове действат Филип Костич и Ансгар Кнауф.

Айнтрахт поведе в резултата още в 4-ата минута от дузпа. Ерик Гарсия задържа с ръце Линдстрьом в наказателното поле при борбата за една висока топка и съдията посочи бялата точка. Филип Костич реализира наказателния удар за 0:1.

Първата голова възможност за домакините дойде в 9-ата минута. Усман Дембеле с меко центриране сложи топката на главата на Обамеянг, който малко закъсня и ударът му бе над вратата.

Филип Костич

В 18-ата минута Барса отправи и първия точен удар. Той дойде с доза късмет, след като при едно центриране от фаул защитник не се намеси добре и подаде топката в краката на Роналд Араухо, който стреля от воле и вратарят Кевин Трап трябваше да прави първото си важно спасяване в мача.

Минута по-късно Жорди Алба се строполи в наказателното поле след сблъсък с Алмами Туре, но съдията подмина ситуацията, въпреки претенциите на каталунците за дузпа.

Кевин Трап

В 35-ата минута Кнауф направи страхотен индивидуален пробив, освободи си пространство за удар пред наказателното поле и стреля към вратата, но твърде слабо, за за затрудни Тер Стеген.

Само минута по-късно резултатът бе удвоен. Рафаел Боре получи топката пред наказателното поле и не бе атакуван от защитник, което му позволи да си нагласи топката и с топовен шут да отбележи изключително красив гол за 0:2.

Окрилени от прекрасното развитие на мача гостите създадоха още една голова възможност в 39-ата минута, когато Кристиян Якич стреля извън наказателното поле и Тер Стеген трябваше да прави спасяване.

След това в 44-ата минута Айнтрахт организира светкавична контраатака, завършила с опасен, но неточен изстрел на Кнауф.

Чави Ернандес

Каталунците започнаха добре втората част и още в 46-ата минута създадоха отлично положение за гол. Дембеле прати остра топка успоредно на голлинията, но в последния момент Хинтерегер успя да се намеси и да попречи на Обамеянг да отбележи в опразнената врата.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558