Намери ни
To Top

Ники Николов: Ако решат да ме накажат, то трябва да се потърси сметка и на хората със сините ризки

Капитанът на Нефтохимик Николай Николов бе доволен от победата над Монтана с 3:1 във втората полуфинална среща в Бургас, но не пропусна да коментира съдийството.

“Няма как тези моменти да не окажат влияние. Да се върна на вчерашния мач, меко казано оказа влияние, защото това беше решаваща точка за мача. Аз не казвам, че ако тя беше отсъдена правилно, щяхме да спечелим, защото ако беше отсъдена правилно, това е точка за нас.


Лошото е, че не смятам, че който и да е български съдия би казал истината, защото това означава, че той трябва да тръгне срещу свой колега. Един обективен, ако се намери, аз знам какъв ще е отговора – това е категоричен фал. Гледал съм повторението не знам колко пъти, това са две грешки в едно. Това е и носена топка и двоен удар. Господин съдията, когато вчера го попитах, каза: „Няма такова нещо, той играе с юмруци“. Това беше първата му версия, а след това когато слязохме и беше на секретарската маса го попитах отново и следващата версия беше, че той е играл с тази част на ръката (б.р. показва положението на ръката). На мен ми се струват някак си нереалистични нещата. След като аз ги прегледах, е с две отворени длани и нещата са очевадни”, заяви капитанът на Нефтохимик.

“Но това не се случва за първи път, това е другия голям проблем – на това нещо в България не се обръща внимание от много години. Не смятам, че ще започне да се обръща внимание и в бъдеще. Трябва да се случат такива неща като вчера с грозни сцени, признавам си го, но аз не мога да стоя спокоен, когато виждам, че един човек се подиграва с труда не само на мен и моите съотборници от Нефтохимик, но и на Монтана, Левски, ЦСКА, няма значение кой отбор. Всеки един отбор заслужава коректно съдийство, надявам се хората да ме разберат правилно. Моя апел не е само за тази вчерашната топка, която може би ни лиши от победата, а въпросът е за всички отбори. От няколко години говоря и го дъвча на всеки един съдия на всеки мач. Масово правилото за нареждането на всеки отбор за разиграване се нарушава от определени състезатели и отбори в дадени ситуации. Това го говоря от 2-3 години откакто се върнах в България, но отговорът на съдиите е умопомрачителен. Аз няма да спра да се боря с това нещо, ще продължавам. Ще ви дам пример какво се случи днес. Днес в дадена ситуация виждам, че правят два пъти „зона“ и казвам на втория съдия: „Виждате ли, че, правят „зона“?“ и той казва „Да, следващата ще я свирна“, и в следващата ситуация нищо не се свири”, продлъжи Николай Николов.

Николай Николов, Александър Виналиев, Илиян Георгиев, Радослав Попов

“Вижте, ако те решат да ме наказват от Дисциплинарната комисия за вчера, мисля че трябва да се направи и друго нещо – да се потърси сметка и на хората със сините ризки също. Те също смятам, че заслужават да понесат отговорност. Аз ако утре понеса някакво наказание, няма да оставя така нещата, защото не смятам, че само едната страна трябва да понесе наказание, а другата не. Аз също съм ощетен, защо се получава, че аз трябва да съм потърпевш от дадената ситуация, а никой друг? Няма да съм само аз потърпевш, лошото е, че и отборът ще бъде потърпевш, защото аз съм потърсил сметка на някой, който е направил това неправилно отсъждане и съм искал да бъде обективно всичко, за да помогна единствено на отбора си”, не стихна Ники Николов.

Николай Николов

“Шансове винаги има. Видяхте, че и Левски победи в Монтана, защо не и ние да победим. Както те ни биха тук, така и ние можем да го направим там. Така, че нищо не се знае, серията може да бъде много дълга. Не обичам да давам прогнози предварително и да говоря”, добави Николай Николов.

Николай Николов

СНИМКИ: Национална волейболна лига (НВЛ), startphoto.bg

Ощр от категория Волейбол