Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/04/screenshot370129.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Локо (София) се надява на чудо – Sportove
Намери ни
To Top

Локо (София) се надява на чудо

Тази вечер в 20:00 часа Ботев (Пловдив) приема Локомотив (София) в среща от последния 26-и кръг на efbet Лига. Мачът е важен и за двата отбора и особено за гостите, за които това е последен шанс да излязат над чертата и да се спасят от участие в плейофа за изпадане от елита. Домакините пък вече са сигурен участник в топ 6, но ще опитат да прибавят нови три точки в актива си и да се позиционират по-добре преди началото на шампионския плейоф и битката за третото място.

Локомотив все още има теоритичен шанс днес да се спаси, но не всичко е в ръцете на „железничарите“ и трябва да стане малко чудо и голяма въртележка.


Първото условие за това е ЦСКА 1948 задължително да победи Арда в ранния мач. След това Локо трябва сам да си свърши работата и да вземе трите точки в Коматево, а накрая столичани ще трябва утре да стискат палци за Царско село да не загуби от Пирин (Благоевград).

Ботев Пловдив

От друга страна Ботев със сигурност няма да подари нищо на столичани. „Канарчетата“ имат свои приоритети и трите точки са почти задължителни. Домакините първо ще искат да се върнат на победния път след неприятната загуба с 0:3 от Лудогорец в предния кръг. Освен това успех днес ще ги върне на третото място в класирането, което е и основната цел на отбора.

Пловдивчани са огромен фаворит преди мача. Те са изключително силен домакин и спечелиха последните си 4 двубоя в Коматево. В същото време Локо е най-слабият гост в първенството с едва 4 спечелени точки далеч от дома от началото на сезона.

Азрудин Валентич

Двата тима имат богата история от сблъсъци помежду си. Локо има предимство от 53 победи, 26 равенства и 36 загуби.

Ботев няма особени проблеми преди този мач. Домакините се очаква да пуснат най-доброто. Така на вратата ще видим Аргилашки, а пред него ще действат Ето’о, Супрайен, Генев и Па Конате в защита. Мартанс и Рабей ще са двойката опорни халфове, а Неделев ще действа като плеймейкър. Току и Брахими ще бъдат да крилата, а атаката ще води Бароан.

Иван Колев

Гостите пък са измъчвани от проблеми преди двубоя. Няколко важни играчи няма да са на разположение на треньора Иван Колев. Става въпрос за контузените Стойчо Атанасов, Сашо Александров и Давид Малембана, които пропускат срещата. Върджил Пинсон и Матеус Роча също имаха трявми. Те попаднаха в групата, но няма да могат да запишат пълни 90 минути.

Така единайсеторката на гостите се очаква да е съставена от Любенов под рамката и Рапосо, Крачунов, Кацикас и Орачев в отбрана. Кацаров и Милошев ще си партнират в средата на терена, а Октавио и Пинас ще започнат на крилата. В атака голове ще се чакат от Митков, а зад гърба му ще го подкрепя Славчев.

efbet Лига, 26 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

БОТЕВ: Аргилашки, Ето’о, Супрайен, Генев, Па Конате, Мертенс, Рабей, Току, Неделев, Брахими, Бароан

ЛОКО: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Милошев, Кацаров, Октавио, Славчев, Пинас, Митков

Стадион: База Коматево

Съдия: Ивайло Ненков

Начало: 20:00 часа

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558